”Tottenham får byta om i baren”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Både Liverpool och Everton har hjälpt Marine AFC med förberedelserna inför besöket av en annan Premier League-gigant.

Klubben, som huserar i division åtta, har möjlighet att stå för den största skrällen i FA-cupens historia mot Tottenham – som erbjuds baren som omklädningsrum.

– Det är där vi normalt sett byter om, säger tränaren Neil Young.

”Niall Cummins är vår motsvarighet till Harry Kane... men utan samma skottförmåga samt snabbheten”.

Det var längesedan ett kommande FA-cupmöte väckte lika stor uppståndelse som det mellan Tottenham och Marine. Crosby, en liten stad nio kilometer nordväst om Liverpool, har firat vilt sedan lottningen i slutet av november då det stod klart att en klubb ur Englands åttonde division skulle ställas mot den dåvarande Premier League-ledaren. En större nivåskillnad mellan två motståndare har aldrig tidigare skådats i en tredje runda av turneringen.

– Det var som någon sa; Detta är inte bara ett FA-cupmöte, detta är FA-cupen, säger ordföranden Paul Leary och tillägger att det är ”ofattbart och svindlande”.

Carragher sponsor

Tanken var givetvis att Rossett Park (med en kapacitet på 3 185, varav 389 sittplatser) skulle fyllas med åskådare utifrån de säkerhetsaspekter som gäller. Eftersom England sedan någon vecka tillbaka är försatt i en ny lockdown får Marine-spelarna klara sig utan stödet från hemmasupportrarna.

Rädslan var att klubben även skulle gå miste om vitala intäkter, som är anledningen till att cupen är så viktig för de mindre deltagarna. Det har visat sig att detta inte är något man behöver oroa sig över. Liverpool-ikonen Jamie Carragher, som bor ett stenkast från Rossett Park, ska exempelvis sponsra tröjorna som spelarna kommer använda under uppvärmningen. Beslutet tog han sedan en annan sponsor dragit sig ur i sista stund.

Jamie Carragher (vänster) och Gary Neville (höger).
Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Jamie Carragher (vänster) och Gary Neville (höger).

Dessutom har 6 000 personer köpt virtuella biljetter och försäljningen av de särskilt framtagna hälften-hälften-halsdukarna går stark. Matchprogrammen är redan slutsålda. Allt är förberett och klart inför Premier League-lagets ankomst.

”Sopgubbar och sjukvårdare”

– Mina spelare kommer inte göra mig besviken, säger tränaren Neil Young på presskonferensen inför mötet.

För det finns så klart en sportslig aspekt av detta också, även om Marines chanser borde vara små. Klubben består till stor del av människor som ser fotboll som en hobby snarare än ett heltidsjobb.

– Vi har sopgubbar, folk som jobbar inom sjukvården, bilindustrin, distribution. Jag arbetar själv för Merseyrail (det lokala pendeltågsnätverket). Vi har en stor bredd och variation i yrkena, säger Young.

Det är där vi normalt sett byter om.

Harry Kane och resten av gänget (beroende på vilka José Mourinho väljer att starta respektive vila) lär höja på ögonbrynet då de får se ”omklädningsrummet”. På grund av strikta coronarestriktioner måste motståndarna snällt byta om i anläggningens barutrymme.

– Det är där vi normalt sett byter om, säger Young och tillägger:

– De (Spurs) måste fortfarande använda bortalagets omklädningsrum för att kunna duscha men i övrigt har de ett rätt stort område att byta om på medan vi tar det mindre omklädningsrummet eftersom vi inte är lika många.

Merseysideklubbarna har hjälpt till

Premier League-konkurrenter i närområdet har kommit till undsättning i förberedelsearbetet. Både Everton och Liverpool har bidragit med så väl videomaterial samt träningsutrymme.

– Liverpool har hjälpt oss med den analytiska biten, säger Neil Young.

– Sedan har vi haft problem med våra träningsplaner, vi kunde inte använda den vi brukar använda på grund av frost. Tacksamt nog erbjöd Everton oss att träna på Finch Farm.

Marine inser att det är ”en på miljonen” att man lyckas slå ut giganten Tottenham på söndag.

– De kommer kanske inte kunna matcha dem rent tekniskt, medger Young och avslutar:

– Men spelarna kommer ge allt för att försöka besegra ett av de bästa lagen i England.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.