Världscupsseger för Sandra Näslund

Publicerad:
Uppdaterad:
För en vecka sedan tog hon VM-guld i Idre.
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
För en vecka sedan tog hon VM-guld i Idre.

SPORTBLADET

Sandra Näslund är i storform.

VM-guld i Idre, och nu mindre än en vecka senare världscupsseger.

Svenskan vann finalen i österrikiska Reiteralm.

Sandra Näslund visar strålande skicross-form. Bara en vecka efter VM-guldet i Idre var hon tillbaka i världscupen där hon idag tog en seger i sin första världscupstart för året. Näslund själv var dock en aning förvånad att det gick så pass bra.

– Jag känner mig superglad såklart. Att vinna idag var inget jag hade väntat mig. Det kändes inte så bra på träningarna på den här banan och jag trodde inte att det skulle gå så pass bra som det gjorde. Men när semifinal och final väl närmade sig så kände jag mig taggad och redo. Det började ju bra redan i semifinalen och det var ju tufft hela vägen så då kände jag att kroppen svarade bra, säger hon till Sportbladet.

I finalen ställdes Näslund mot Courtney Hoffos (Kanada) och schweziskorna, Talina Gantenbein och Fanny Smith. Näslund vann finalen efter en tuff duell mot sistnämnda Fanny Smith.

Schweiziskan var snabbast ut ur startfållan och Näslund låg tvåa i början av finalloppet men kom ut ur den andra kurvan med hög fart och kunde köra förbi Smith, som leder den totala världscupen. Efter omkörningen kunde Näslund kontrollera loppet och gick i mål som segrare, elva hundradelar för Fanny Smith och 24 hundradelar före trean Courtney Hoffos. Just den tuffa omkörningen av Smith var avgörande för segern.

– Ja, den var viktig. Det var ju tufft men det var ju inget ojuste. Jag fick en bra linje in i svängen så jag kunde köra om där på vägen upp efter rullarna då jag fick så bra fart med mig.

Näslund har tidigare vunnit den totala världscupen 2018 och 2020.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN