Barnens idol drog sexistiskt skämt: ”Det var förnedrande”

avMalin Wigen

När Malin Mårline hörde vad barnartisten ”Pidde Pannkaka” sa under sitt uppträdande hajade hon till.

– Istället för att säga ”mammor, vad fantastiska ni är som har fött barn eller som har barn” så plockade han raskt ned alla på jorden, säger hon.

Foto: Privat/Pressbild Pidde Pannkaka
Malin reagerade på barnartistens skämt.

I söndags var det familjedag på Skånes djurpark och Malin Mårline, från Svedala, var där med sin man och sina barn.

Vid tretiden passerade hon och hennes sexåriga son barnartisten ”Pidde Pannkaka” som uppträdde på platsen. Han pratade om en jobbig förlossning.

– Han la upp det på ett sätt som om han skulle hylla mamman och bad alla mammor sträcka upp händerna i luften. När alla mammorna gjorde så sa han: ”Så där ja, ni hamnade rattarna på rätt ställe”.

Hans slutkläm fick Malin att haja till.

– Menar han på allvar att alla mammor som har fött barn har fula bröst och att den enda gången som vi duger är när armarna är rakt upp? Det var kränkande och förnedrande för allihop, säger hon och fortsätter:

– Det var inget skämt som kom flygande utan han byggde verkligen upp det under en stund. Istället för att säga ”mammor, vad fantastiska ni är som har fött barn eller som har barn” så plockade han raskt ned alla på jorden.

”Handlar om synen på kvinnor”

Även Malins man reagerade starkt på uttalandet och dagen efter mejlade Malin till artisten och skrev ett Facebookinlägg om händelsen.

2017 säger nån såhär, på en familjedag i en djurpark. Han förnedrade alla tjejer på plats, och satte alla föräldrar i en svår situation eftersom vi behövde förklara för barnen vad han menat. Herregud, det är år 2017, kom in matchen...”.

– Detta är kanske tycks vara en jätteliten sak, för många är det löjligt att bli kränkt av det här. Men i det stora hela så handlar det om synen på kvinnor och män – detta är en liten del av ett större problem.

Artisten hörde av sig till Malin, som enligt henne ska ha tyckt mest synd om sig själv.

– Han bad om ursäkt för att jag känt mig kränkt, att han inte menat något illa. Men han verkade inte förstå poängen med vad han sagt. Han verkade mest ledsen över att han nu fick skit i sociala medier.

Malin vill att han ska fundera på vad han säger då han är en offentlig person.

– Han har möjlighet att påverka barnen på det bästa sättet men när han gör så här bli det bara fel. Jag vill inte förstöra för honom men kan han inte uppföra sig så vill jag inte ha honom i närheten av mina barn i alla fall.

”En groda som flög ur mig”

Pidde Pannkaka, som egentligen heter Petter Hedwall, säger att han är djupt ångerfull över skämtet och förstår kritiken. Enligt honom var det första gången han drog denna typ av skämt.

– Jag tar avstånd från all sexism på alla sätt, jag önskar att jag hade det där skämtet ogjort. Jag är så ledsen.

Han påstår att skämtet inte var upplagt

– Det var en groda som flög ur mig, det var väldigt väldigt dumt.

ARTIKELN HANDLAR OM