Foto: Lennart Weibull
Kalvjärpar med gräddig pepparrotsås.

Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris

5 (1 röst)

Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris – pepparrot och grädde lyfter dessa fina kalvjärpar. Servera gärna med pressad potatis, tipsar Tina Nordström.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 skiva vitt bröd, cirka 30 g/skiva
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, ur kvarn
  • smör, till stekning
  • Pepparrotsås

  • 150 g små steklökar
  • 1 bunt sparris, grön, vit eller blandat
  • 1 knippe dillstjälkar
  • 3 dl kalvfond, eller kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 cm färsk pepparrot
  • smör, till servering
  • salt
  • vitpeppar
  • maizena, valfritt
  • Till servering

  • potatis, pressad

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM