Galet avgörande – gjorde självmål

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNKÖPING. Årets märkligaste självmål sänkte HV71 mot Frölunda.

När HV71 hade tagit ut målvakten passade Chris Abbot pucken hela vägen in i eget mål.

– En mardröm. Den här gången är jag syndabock, säger kanadensaren efter 2-3-förlusten.

Matchen mellan HV71-Frölunda fick en osannolikhet upplösning. Ställningen var 2-2, med en dryg minut kvar att spela av tredje perioden, när Mats Rosseli Olsen drog hjälmen av Dylan Reese. Under den avvaktande utvisningen tog HV71 ut målvakten och hemmalaget flyttade upp spelet till offensiv zon. Då passade Chris Abbott, 32, hemåt, men problemet var att det inte var någon HV-spelare på blålinjen, utan pucken gled hela vägen in i eget mål.

– Jag visste att vi hade powerplay och (Mattias) Tedenby ropade på pucken. Jag ska inte chansa. Jag måste titta upp. Jag ville att pucken skulle gå utanför, men den gick in. En mardröm, säger Abbott till Sportbladet efter matchen.

– Den här gången är det jag som är syndabock. Jag svek mina lagkamrater, men jag kan inte låta det påverka mig. Skit händer, säger Abbott.

”Aldrig sett tidigare”

Målet betydde att Frölunda vann med 3-2 och därmed tog andra raka segern.

– Jag har aldrig sett det innan. Det kom med lagom tajming för oss, men snöpligt för dem, säger Frölundas Nicklas Lasu om avgörandet.

C Mores expert Sanny Lindström sa efter matchen att det är ”en skitregel” att man kan göra självmål när man har tagit ut målvakten under en avvaktande utvisning, och han får medhåll från HV71:s back Christoffer Persson.

– Jag fattar inte varför regeln finns egentligen. Ingen tycker sådant är kul. Nu fick Frölunda tre poäng, och det är bara att gratulera dem, säger han.

Huvudpersonen själv tycker dock inte att det är något fel på regeln.

– Det är hockey. Det är fair. Man vill ju att det ska hända det andra laget, säger Chris Abbott.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!