Nashville-svenskarna knäckta av uttåget

Tre Kronor kan få drömförstärkning: ”Inte ägnat en tanke”

avPer Bjurman

NASHVILLE. En dröm dog i Nashville i natt.

Och förlusten i Game 7-dramat mot Winnipeg hemma i Bridgestone Arena sved så fruktansvärt att ingen av de svenska stjärnorna har den minsta lust att prata om VM.  

– Det har jag inte ägnat ett tanke, säger både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson efter 5-1-förlusten som avslutade säsongen.

I ett år har Nashville Predators längtat efter att få revansch för finalförlusten mot Pittsburgh Penguins – slipat form, tidvis spelat lysande hockey och vunnit grundserien.

Men förgäves.

De kom inte längre än till andra omgången – som slutade med en knäckande 5-1-förlust i den sjunde, avgörande matchen mot Winnipeg hemma i Bridgestone Arena i natt.

Gästerna gjorde två väldigt simpla mål på Pekka Rinne i första perioden – varpå han illa kvickt byttes ut – och fick sedan matchen precis dit de ville.

– Ja, de fick två slumpmål tidigt. Därför fick jaga från början och det blev tufft, säger Viktor Arvidsson med bräcklig röst när vi träffar honom efteråt.

– Jag tycker ändå vi försökte och skapade chanser, men det gick bara inte.

1 av 5 | Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix

”Som förra matchen fast tvärtom”

Filip Forsberg har samma analys.

– De gjorde de där målen och spelade sedan väldigt bra defensivt. Det var ungefär som förra matchen, men tvärtom, suckar han.

Både de svenska stjärnorna är så bedrövade att de knappt orkar prata.

– Det en tung och tom känsla. Inte kul alls, säger ”Arvy och Filip nickar instämmande.

Därför har de heller inget att yppa om det faktum att de precis som Mattias Ekholm nu i teorin är tillgängliga för VM.

– Det har jag inte ägnat en tanke. Det får vi återkomma om, heter det. 

Järnkrok tackar nej

En som tackade nej till VM direkt efteråt var dock Calle Järnkrok, även om han förmodligen låg längst ner i Rikard Grönborgs prioritering av de fyra Nashville-svenskarna.

– Nej, det blir tufft med VM i år. Axeln mår inte så bra. Jag har spelat på sprutor hela slutspelet, så det är nog ingen idé, säger Järnkrok till Expressen.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM