Lagerbäcks utspel: Jag vill ha 2x30 minuter effektiv speltid

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Foto: TT

Lars Lagerbäcks Norge föll mot Bulgarien i Nations League.

Efteråt var förbundskaptenen och spelarna bittra på det bulgariska laget och domarna.

– Jag vill ha 2x30 minuter effektiv speltid. Det är sånt man måste se över när det blir matcher som den här, säger Lagerbäck till TV2 Norge.

Norge har haft ett bra 2018. Fyra vinster i träningsmatcher - Australien, Albanien, Island och Panama - vann laget mot Cypern i Nations League.

Stefan Johansen gjorde båda målen och såg till att Norge vann med 2–0.

På söndagen blev det dock förlust i Nations League. Det norska landslaget föll med 0–1 i Bulgarien. Lars Lagerbäck fick se Radoslav Vasilev göra matchens enda mål i Sofia.

Lagerbäck upprörd över maskning

Efteråt var han besviken och erkände att Bulgarien gjorde det jobbigt för Norge. Men samtidigt efterlyser han effektiv speltid, han uppskattar inte att så mycket tid går till spillo från bulgariskt håll.

– Jag vill ha 2x30 minuter effektiv speltid. Det är sånt man måste se över när det blir matcher som den här. Vi är ett ungt lag som måste lära oss av det här. Men vill du lära dina spelare att maska? Nej, och jag tror knappt att bollen var i spel i två minuter åt gången. Varje situation drar ut på tiden, säger Lagerbäck.

”Det är svårt att hålla tyst”

Det var inte bara Lagerbäck som var upprörd i det norska lägret. Flera av spelarna var irriterade.

– Det är bittert. Det är svårt att hålla tyst. De är smarta. De får domarna med sig och drar hela tiden ut på tiden. Har du duktiga skådespelare på planen så klarar du av att att lura domarna. De tycker jag att de gjorde alltför ofta, säger Markus Henriksen till norska TV2.

Omar Elabdellaoui:

– Vi visste att det skulle bli så här. I alla fall efter att de har tagit ledningen. De överdrev varje gång de fick en tackling och allt tog lång tid. Så var det både från spelarna och målvakten, det var deras plan att låta tiden gå, säger Elabdellaoui.

Det bulgariska landslaget toppar gruppen på sex poäng efter två matcher. De övriga lagen i den gruppen är Cypern och Slovenien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN