Mästarlaget Växjö förlorade igen

Föll mot Linköping i förlängningen

avTT

Svenska mästarlaget Växjö har inlett den här SHL-säsongen allt annat än övertygande.

Linköpings seger med 1–0 efter förlängning innebar smålänningarnas andra raka förlust.

– Ingenting som oroar mig speciellt mycket, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Linköping, under ledning av nye tränaren Tommy Jonsson, kom till spel med två övertygande segrar på hemmaplan i bagaget. Klara signaler om att man tänkt sig att även utmana fjolårssäsongens suveräner Växjö när det var dags för första kampen utanför Östergötland med andra ord.

Växjö gjorde ett mål på 43 skott mot Timrås mål i premiären. Den här kvällen avlossade man 33 puckar mot Linköpings målvakt Jonas Gustavsson men ingen av dem passerade mållinjen.

– Det kändes bra för egen del, säger Jonas Gustavsson som växte ut till ett monster för Växjös anstormande forwards och bibehöll sin nolla matchen igenom.

Efter första paus spelade båda lagen till sig möjligheter i powerplay. Linköping såg vassast ut i den spelformen men Viktor Fasth i Växjös mål visade att han är tillbaka i gammalt gott slag efter debaclet med skada och missade finalmatcher i våras. Matchbilden var förändrad till jämn och målchansernas dignitet hade skruvats upp rejält men det lös dubbla nollor på resultattavlan även efter två perioder.

– Vi hade tålamodet och respekterade även att Växjö var i vår zon en del, säger Jonas Gustavsson.

Sörensen avgjorde

Timglaset rann ut utan att något lag lyckats spräcka nollan framåt efter 60 minuters spel. Nick Sörensen, som blev den som sköt två poäng till Linköping i förlängningen, och Jonas Gustavsson var spelarna som gjorde de avgörande insatserna fram till sitt lags tredje raka SHL-triumf denna höst.

– Två stabila lag och klart att det kändes skönt att se pucken gå in. Vi hoppas på att komma så högt upp som möjligt i tabellen så det är skönt att ha fått en bra start på säsongen. Men det är en process, en lång väg att gå, säger Jonas Gustavsson.

– Starkt att vi tar poäng när vi inte gör ett mål, säger Sam Hallam.

Tränaren inte oroad

Ett mål framåt på två spelade matcher visar att det delvis nybyggda Växjölaget ännu inte hittat rätt i sin offensiv men lagets tränare är inte det minsta bekymrad.

– Jag vet att alla lag går igenom torka under en säsong. När vi spelar så här smart och strukturerat, då är jag inte orolig, säger Sam Hallam som är belåten med den spelartrupp han förfogar över.

– Vi har inte plats för fler i omklädningsrummet.

ARTIKELN HANDLAR OM