Svenska kungahuset

Reinfeldt: ”Det är en stor dag”

avIda Gustafsson, Sofia Roström Andersson

Många vill gratulera prinsessan Madeleine och Chris

”Vi är många som i dag gläds med Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill”, hälsar statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsministern, Aftonbladets läsare – och skidkungen Petter Northug.

Många skickar grattishälsningar till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

"Vilken härlig nyhet att vakna till", skriver en läsare.

Nyheten om att den lilla flickan fötts var knappt ute innan grattishälsningarna började strömma in.

Hundratals av Aftonbladets läsare hade redan under fredagsmorgonen gratulerat prinsessparet.

"Stort grattis! Hoppas att ni alla mår bra.. Njut nu av eran lilla familj", skriver signaturen Anna. Yvonne hälsar: "Hjärtliga gratulationer till er från ett snöigt Dalarna".

”Det är jättekul”

Och hälsningarna kommer från hela världen.

”Hipp Hipp Hurra vilken härlig nyhet att vakna till. Massa lyckönskningar från Dubai”, skriver en läsare. Janita i Finland skriver: "Stort Grattis till hela familjen. Välkommen till världen lilla Prinsessa".

Nyheten har också spridit sig till Sotji där OS avgörs och norske skidstjärnan Petter Northug hälsar "Gratulerer" till prinsessparet.

Även andra skickar hälsningar till andra sidan Atlanten.

Statsminister Fredrik Reinfeldt skickar grattishälsningar via sin pressekreterare skriver TT: "Mina varmaste gratulationer till prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill som i dag har blivit föräldrar till en liten flicka. Det är en stor dag för Kungahuset och för de nyblivna föräldrarna. Vi är många som i dag gläds med Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill".

Madeleines gudmor, Prinsessan Christina och hennes make Tord Magnusson fick babynyheten tidigt i morse.

– Det glädjande budet fick vi i morse. Det är jättekul. Det var en representant från hovet som ringde oss i morse och meddelade detta ganska tidigt. Det är ganska skojigt att få höra. Skönt när ett barn föds utan problem, säger Tord Magnusson till Aftonbladet.

Partiledare hälsar

Folkpartiledaren Jan Björklund skickar en skriftlig kommentar till TT: "Vi har vaknat till de glada nyheterna att Sverige fått en ny liten prinsessa. Jag vill skicka de varmaste gratulationer över Atlanten till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill."

Centerledaren Annie Lööf skriver "Barn, och framför allt bebisar, skapar alltid en varm känsla hos mig. De är härliga. Välkommen till världen!" på Twitter.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson använder också sociala medier för att skicka ett grattis: "Ett stort grattis till prinsessan Madeleine och Chris O'Neill! Och grattis Sverige!", skriver han på Twitter.

Mia Sydow Mölleby, ordförande i Republikanska föreningen, är mer skeptisk till uppståndelsen.

– Det är ju jätteroligt för dem att de har fått barn men jag har svårt att se att det är så himla intressant för oss andra, säger hon till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM