Idol

PRESENTERAS AV

Sebastian Walldén vinner ”Idol” 2018

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Grattis, Sebastian!

Han kammade hem titeln som årets idol 2018.

– Det här är sjukt, skriker han överlycklig från scen medan han framför segerlåten ”Everything”.

Efter en rafflande finalkväll, där idolerna framförde tre låtar var, blev det till slut Sebastian som korades till vinnare.

Inför ett fullsatt Globen och alla tv-tittare kunde Sebastian Walldén skrika ut sin glädje över den åtråvärda vinsten.

– Jag trodde jag skulle vara så himla nervös. Men jag var inte det, konstigt nog. Jag hade bara kul, säger han.

Nu siktar han högt:

– Jag älskar att göra tv. Jag hoppas att vi kan sjunga allsång, det vore jättemysigt. Och i mina vildaste fantasier vill jag ju slå internationellt också.

Sebastian Walldén sjöng Aviciis ”Without you” (det egna valet), Amy Winehouses ”Back to black” (tittarnas val) samt vinnarlåten ”Everything”, som han tidigare beskrivit som en känslosam låt som passar hans egen känsliga persona.

Efter framträdandet riktar han ett tårögt och innerligt tack till alla som valt att rösta på honom.

– Jag skulle bara vilja bjuda in alla och ha en jättestor fest här i Globen bara och tacka av alla här och låta det rinna guld på dem istället för på mig. Det är så sjukt alltså, säger han.

Men även tvåan Kadiatou Holm Keita var nöjd med sin insats.

– Jag är så stolt och så glad. Sebastian är verkligen värd det här, säger hon.

Idolerna trodde länge att de skulle vara tre i finalen. Men inför semifinalen ställdes allt på ända, då det avslöjades att två av fyra deltagare skulle tvingas lämna. Kadiatou och Sebastian Walldén röstades fram till de slutgiltiga finalisterna.

Vägen fram till finalen var sjukdomskantad för Kadiatou, som tvingades uppsöka en stämbandsläkare efter repet i onsdags, och Sebastian gjorde sitt yttersta för att undvika henne och eventuella bakteriehärdar. Någon rivalitet var det dock aldrig att tala om mellan Sebastian och Kadiatou, som kommit att bli väldigt goda vänner.

– Vi har det mysigt ihop och är väldigt glada för att göra det här tillsammans. När man började prata lite finaltankar, vilket man vågade först i program fem, då sa Kadiatou och jag till varandra att vi hoppas att vi två får stå där. Vi sa hur sjukt det hade varit, och så började vi fnissa och så. Och så hände det, har Sebastian Walldén tidigare sagt till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Sebastians segervrål.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN