Hans Särkijärvi

SHL-profilen har hittat nytt jobb

avHans Abrahamsson

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Han lämnade Modo efter bara en säsong.

Nu har Hans Särkijärvi, 61, tagit på sig ett nytt uppdrag.

Den förre djurgårdstränaren blir mentor och bollplank för division 1-laget Visby Romas tränare.

Hans Särkijärvi är en av landets mest erfarna tränare. Kiruna-födde Särkijärvi har tränat SHL-klubbar som Södertälje, Skellefteå, Linköping och inte minst Djurgården. 

I Stockholmsklubben blev det totalt åtta säsonger, de flesta som huvudtränare för A-laget. 

Så sent som för två år sedan tränade Särkijärvi Djurgården, men tvingades lämna med ett år kvar på kontraktet då Djurgården gjort klart med Robert Ohlsson.

Särkijärvi tog ett sabbatsår, där han bland annat fungerade som rådgivare åt domarna. Men till förra säsongen skrev han på för Modo och planen var att ta tillbaka klubben till SHL.

Säsongen slutade dock i stor besvikelse där Modo inte ens var bland de åtta första lagen som fick kvala vidare. Efter säsongen bestämde sig parterna för att gå skilda håll.

Ska även vara med på isen

Nu har Särkijärvi hittat ett nytt jobb, nämligen som bollplank åt tränarna för division 1-klubben Visby Roma.

– Vi är så klart väldigt glada att kunna få in en så etablerad coach som “Säcken” till Visby Roma. Hans enorma erfarenhet, kunskap och engagemang kommer vara enormt värdefull för Visby Roma som organisation säger sportchef André Lundholm

Att det blir jobb åt en Gotlandsklubb är ingen tillfällighet. Särkijärvi har sedan tidigare ett sommarhus på öns östra sida och har tillbringat en hel del tid där.

Särkijärvi kommer också leda en del träningar och finnas på plats när Visby Romas spelar sina bortamatcher i Stockholmsområdet.

– Jag har följt Visby Roma lite på avstånd de senaste åren och är imponerad över klubbens utveckling och att man varje år är med i absoluta toppen och kvalar mot Allsvenskan. Jag ser fram emot att få fungera lite som mentor och bollplank och dela med mig av den erfarenhet jag skaffat mig genom alla år på elitnivå som spelare och tränare säger Hans Särkijärvi till klubbens hemsida.

I avtalet ingår att Särkijärvi kan bryta det under säsong för ett eventuellt annat erbjudande.