Bikinibilden blir hyllad – i hela världen

avOlof Svensson

Linda-Marie, 20: Det här är helt galet

OMTALAD Den lättkladda bilden har ”gillats” av 80 000 personer på ­Facebook och uppmärksammats av tidningen The Sun.

Linda-Maries bikinibild erövrar världen.

Nu hyllar brittisk press henne som en internet-hjältinna.

– Det här är helt galet. Jag har fått tusentals mejl, säger hon.

Linda-Marie Nilsson, 20, la upp en bikinibild på sig själv på Facebook. Några dagar senare såg hon sig själv på den brittiska­ tabloidtidningen The Suns nätsida.

– Bilden var andranyheten, precis under OS. Jag kunde ­inte tro mina ögon, säger hon.

Spreds snabbt

Fotot togs av hennes bror på stranden i halländska Laholm i onsdags. Hon la upp det på Facebook med texten ”Jaja, kan ­alla med platta magar lägga upp sina strandbilder, så kan jag också det!”

Sedan small det till.

Inom en timme hade bilden ”gillats” av 10 000 personer – nu är siffran uppe i över 80 000.

Och hyllningsmejlen fortsätter strömma in.

– Efter att The Sun skrev om mig har jag fått 1 000 till, bland annat från folk i England och ­Irland. I dag har jag svarat på mejl i sju timmar, säger Linda-Marie.

Merparten som kontaktat henne­ är positiva och skriver att de är glada att någon vågar posta­ en bild som för en gång skull ­inte föreställer en supersmal tjej. Men det finns också de som menar­ att hon främjar en ohälsosam livsstil och borde klä på sig.

– Uppenbart är den här typen av kroppsfrågor väldigt viktiga. Jag tycker i och för sig inte att min kropp är så annorlunda mot andras. Jag hade aldrig i mitt liv väntat mig en sådan uppmärksamhet.

Nu kan bilden bli bok

Linda-Marie har redan fått förfrågan om att göra en bok med bilden och alla tusentals kommentarer. I förrgår jobbade hon sin sista dag som sommarvikarie på tidningen Norra Skåne – ett minst sagt speciellt avslut.

– Jag firade med att själv vara på löpet på tidningen, det stod att jag blivit rikskändis för min Facebookbild. Vi får se var det här slutar, säger Linda-Marie.

Facebook-kommentarer på Linda-Maries bild

du är fin, va dig själv

Kjempe fint! Det er disse kroppene som tar seg godt ut på stranden <3 Har lyst å ta på de vakre formene og rope HURRA!!!

Blev så glad av att se den här bilden! Tack för att du ger oss kurviga tjejer en strandbild där vår kroppstyp visas upp så fint! Hatten av, respekt! :D

Simply Beautiful..

well done you one up for the curvy ladies out there

Be proud of your curves :)

Be proud of your body... your perfect as you are! Greetings from Denmark :-)

Nice to see something different then all those so called perfect bodies.