Klart: FA-cupen till Discovery

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Liverpool möter Everton i helgen i FA-cupen
Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
Liverpool möter Everton i helgen i FA-cupen

Discovery breddar utbudet.

Nu har bolaget köpt rättigheterna till FA-cupen.

– Det här visar tydligt på vår starka ambition att satsa på Eurosport som avsändare av attraktivt och exklusivt innehåll för den kvalitetsmedvetna svenska sportpubliken, säger sportchefen Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.

Discovery Networks Sweden fortsätter att bredda sitt utbud av sportsändningar.

Bolaget, som sedan tidigare äger rättigheterna till allsvenskan och superettan 2020-2025 och OS 2018-2024, har nu även lagt beslag på rättigheterna till FA-cupen, efter en överenskommelse med MTG.

– Det här visar tydligt på vår starka ambition att satsa på Eurosport som avsändare av attraktivt och exklusivt innehåll för den kvalitetsmedvetna svenska sportpubliken, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport Sweden, i ett pressmeddelande.

Merseyside-derby på fredag

– FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering och en av de absolut mest älskade och högklassiga. Vi är stolta att kunna erbjuda tittarna den här anrika turneringen, fortsätter han.

Sändningarna inleds med helgens FA-cupomgång, där Liverpool är först ut mot Everton på fredag – följt av Manchester United–Derby.

I studion hittar vi programledaren Karin Frick tillsammans med experterna Henok Goitom och Kim Källström. Kommentatorer är Niklas Jarelind och Anders Svensson.

FA-cupfinalen spelas den 19 maj 2018.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.