Förkylt för svenska skidskyttar

SPORTBLADET

Det blir stort manfall i den svenska truppen inför helgens avslutande världscuptävlingar i Pokljuka i Slovenien.

På fredagen tvingades ytterligare två förkylda svenska skidskyttar, Carl Johan Bergman och David Ekholm, åka hem.

Mattias Nilsson som kände sig krasslig tidigare i veckan och avstod torsdagens distanslopp, tränade på fredagen och hoppas kunna köra helgens tävlingar.

– Det känns naturligtvis lite oroligt när vi fått en förkylning i truppen. Men ingen av åkarna tycks ha blivit kraftigt sjuk utan förhoppningsvis är de återställda efter några dagar. Det gäller att alla kan hålla sig friska nu så att de kan träna för fullt under jul- och nyårsuppehållet. Det är en förutsättning för att vi ska nå toppformen till VM i Östersund i februari, sade den svenske landslagstränaren Wolfgang Pichler.

Om Mattias Nilsson känner sig helt frisk blir det fyra svenskar som startar i lördagens sprintlopp: Jörgen Brink, Magnus Jonsson, Jakob Börjesson och Mattias Nilsson.

– Håller alla de fyra sig friska så kan vi ställa ett stafettlag på benen på söndag, säger förbundskapten Staffan Eklund.

Men utan de förkylda toppåkarna Björn Ferry och Carl Johan Bergman blir det svårt för det svenska laget att nå en topplacering på söndag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte