Stjärnans nya storvinst – mitt i slutspelet

Förlorade på isen – men vann stort på trav • Nygren: ”Mest glad att idéerna fungerar”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren.

TRAV

Han drog in 900 000 kronor efter två galna vinster i februari – dagarna efter varandra.

Nu har hockeystjärnan Magnus Nygren slagit till igen. Mitt under slutspelsmatchen vann han 215 000 kronor på V64.

– Man är mest glad över att sina idéer fungerar, säger 27-åringen.

Den före detta Färjestadskaptenen Magnus Nygren, 27, är rejält travfrälst och är nära vän med Prix d’Amérique-vinnaren Björn Goop.

Och som travspelare har han prickat in flera storvinster den senaste tiden.

I februari satte han alla rätt på V75 och drog in 346 000 kronor för att dagen efter sätta alla rätt på Grand Slam 75 för en vinst på 618 000 kronor.

”Jäkligt sur förlust”

Under tisdagen var det dags igen. Schweiz-proffset spelade andra matchen i slutspelet med Davos som förlorade mot Biel.

Efter matchen satte sig Magnus Nygren i bilen – då såg han sin storvinst på V64 i telefonen. Alla rätt och en vinst på 215 000 kronor.

– Det var en jäkligt sur förlust, hade vi vunnit den matchen hade vi kunna strypa den här matchserien då vi vann första borta.

– Jag kollade inte spelet direkt efter matchen, jag är noggrann med att varva ner, ta hand om kroppen och käka i restaurangen efteråt. Jag kom till bilen och behövde skrapa rutorna och i väntan på att bilen skulle bli varm gick jag in och kollade vinnarna i telefonen Jag såg att jag hade rätt i de tre första och sedan small det till.

”Var tvungen att spika”

Sex rätt på gårdagens V64-kupong, som tvingades flytta från Solvalla till Mantorp, gav 86 000 kronor. Men eftersom Nygren hade spelat V6 multiplicerades vinsten med 2,5.

Nygren valde två spikar i omgången, som drabbades av masstrykningar på grund av flytten. Han satsade på Victor A.U. och Staro Miami.

– Med fem strykningar i andra så var jag tvungen att spika. Att gardera där hade varit iskallt. Victor A.U. kändes stekhet från början och kändes självklar till en väldigt trevlig procent.

– På nåt vänster känns det alltid som att de finska hästarna är i ordning när de kommer till Sverige. Därför spikade jag Mika Forss och Staro Miami. Men jag måste erkänna att jag läste loppet fel, jag trodde sista alternativet var dödens, men hästen såg mer eller mindre okörd ut när den gick i mål.

”Lönar sig att läsa på”

I de tre sista avdelningarna lyckades Schweiz-proffset pricka in de tre skrällarna, alla streckade under tio procent, där sjuprocentaren 7 The Bucket List F. avslutade omgången.

– Burmans (Tränaren Helena) är alltid i ordning och Tobias O Eriksson kör mycket för henne. Men det var också mycket strykningar och ett stökigt lopp på förhand.

Vad är känslan efter vinsten då?

– Att jag måste få må bra någon gång när man vinner. Vid senaste vinsten så låg jag magsjuk och i går åkte vi på en svidande förlust. Skämt å sido, jag är mest glad över att mina idéer fungerar och att det lönar sig att läsa på.

V86-draget: ”Se upp”

Under onsdagen är Magnus Nygren och hans Davos spellediga inför kvartsfinal nummer tre på bortais mot Biel under torsdagen.

Den stekhete travtipparen passar på att bjuda på några drag inför kvällens V86-omgång på Åby och Solvalla, som kryddas med en jackpott på 21 miljoner kronor till en ensam vinnare.

– I lärlingslopp är det ofta en eller alla som ska med. Jag tror mycket på 7 Punk Pale (V86–3) och Henriette Larsen. Jag gillar även 5 Rushlight Face.

– I sista avdelningen säger jag bara se upp med 3 Dice Man som är kastrerad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!