Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Sven Melanders ursäkt till David Lindgren: ”Förlåt mig”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

I februari gav Sven Melander Melodifestivalen en rejäl kritiksmocka.

Det gjorde ont, tyckte David Lindgren besviket.

Nu ber Sven Melander om ursäkt i en video på Facebook.

– Apropå Melodifestivalen ska jag passa på att be David Lindgren om ursäkt. Det var aldrig min mening att hoppa på dig som programledare, säger han i klippet.

Hård kritik har riktats mot årets upplaga av Melodifestivalen.

Tunga profiler som komikern Babben Larsson, och radioprogramledaren Roger Nordin har sågat manus och innehåll och skådespelaren Sven Melander gick så långt att han gav sig på David Lindgrens insats som programledare.

– Manus och manus. Det skulle jag ju inte kalla det. Lite högre krav har jag än ”Är ni klara? Nu kör vi!”. Det kan ju fan en apa i kostym skriva, sa Melander nyligen till Nöjesbladet.

1 av 2

Det tog David Lindgren hårt.

– Jag har jävligt svårt med programledare som står och skriker ut till publiken. Det är någon slags hejarklacksledare. Folk som inte är naturligt roliga som försöker vara roliga, förklarade han efter Andra chansen.

Nu har Sven Melander publicerat en video på Facebook med titeln ”Förlåt mig David Lindgren”, där han ber sin kollega om ursäkt.

– Apropå Melodifestivalen ska jag passa på att be David Lindgren om ursäkt. Det var aldrig min mening att hoppa på dig som programledare. Jag tycker att du och Freddie, ni har gjort ett alldeles utmärkt jobb utifrån förutsättningarna, säger han bland annat i klippet.

Men han är fortfarande missnöjd med Melodifestivalens övriga upplägg, vilket han passar på att redogöra för.

– Det är själva programmet jag vill komma åt. Det är en jävla skandal att man inte har fler idéer eller nån idé överhuvudtaget för det här programmet. Det är någon slags televisionsvärldsrekord.

Han avslutar videon med att konstatera:

– Nu ska jag aldrig mer tala om detta jävla skitprogram, det lovar jag.

Publicerad:

LÄS VIDARE