Shinnimins passning till Luleå-fansen

Av: Ellinor Åkeson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvartsfinalerna står för dörren.

Och Brendan Shinnimin är tillbaka – med besked.

– Jag hoppas de ”välkomnar” mig med en trevlig ovation, säger han till Expressen, som en passning till Luleå-fansen.

Växjös Brendan Shinnimin räds inte för att stå i händelsernas centrum. Denna säsong har han bland annat anklagats å det hårdaste för filmning och blivit avstängd efter att ha givit Luleå-klacken långfingret. Det senare tilltaget renderade i två matchers avstängning, ett tungt avbräck för Smålandsklubben som fick lov att klara sig utan honom i åttondelsfinalens två första matcher mot Örebro.

Hoppas på ett trevligt välkomnande

I kväll när kvartsfinalserien mellan Växjö och just Luleå inleds är skandalforwarden tillbaka i spel.

– Jag hoppas de ”välkomnar” mig med en trevlig ovation, jag hoppas de är på mig från början, jag hoppas fansen har skyltar på läktaren och ropar mitt namn så fort jag går av bussen. Det ger bara mig en skön känsla. Om jag redan har deras fans efter mig innan serien ens börjat och deras spelare oroar sig för mig så kommer det bli jättebra, säger Brendan Shinnimin.

”Det är mycket surr runt mitt namn”

Den 28-årige kanadensaren tycker om att väcka känslor, både hos lagets egna och motståndarlagets fans.

– Jag älskar det! En del av mitt spel är att vara en uppviglare och med det kommer mycket strålkastarljus och fokus, men jag gillar att spela med den pressen. Det är inget nytt för mig, säger han.

– Det är mycket surr runt mitt namn. Varje gång jag kommer till en arena köper folk biljetter för att se vad jag ska göra. Något händer alltid på isen, det är spännande för det ger media något att skriva om och ger alla något att snacka om.

Vill träda fram

Shinnimin räknar dock med att träda fram på ett mer positivt sätt under slutspelet.

– Det är nu jag höjer mitt spel personligen. Som spelare spelar du för att vinna mästerskap. Det är det här vi spelar för hela året. Vi kommer ta in allt och njuta. Vi hoppas att det blir ett långt slutspel och tar ett steg i taget, säger han.

Nedsläpp för den första kvartsfinalen mellan Luleå - Växjö sker i Coop Norrbotten Arena klockan 19.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE