Juvent...UT

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hela styrelsen avgick – nu kan Capello och Zlatan försvinna

Krisen i Juventus blir bara värre.

I går avgick hela styrelsen.

Näste att lämna klubben kan bli tränaren Fabio Capello.

– Så här skakat har Juventus aldrig varit tidigare, säger fotbollsexperten Thomas Nordahl.

sticker? Fabio Capello kan komma att lämna Juventus. Då är Zlatans framtid i klubben än mer osäker.
Foto: AP, BILDBYRÅN
sticker? Fabio Capello kan komma att lämna Juventus. Då är Zlatans framtid i klubben än mer osäker.

Juventus styrelse – med vd:n Antonio Giraudo och klubbdirektören Luciano Moggi i spetsen – valde att ställa sina platser till förfogande.

Få om ens någon tror att den avgående styrelsen kommer att få fortsatt förtroende efter bolagsstämman som hålls den 29 juni.

– Jag utgår från att Giraudo och Moggi kommer att försvinna, de kommer i alla fall inte att ha några framträdande roller i framtiden, säger Thomas Nordahl, expertkommentar på Viasat och italienkännare.

– Deras tid i Juventus är definitivt över, det råder det inga som helst tvivel om, säger en källa i Italien till Sportbladet.

Inter lockar Capello

Om Giraudo försvinner kan det också innebära att tränaren Fabio Capello har gjort sitt i klubben efter den här säsongen.

Enligt uppgifter i Italien ska Capello ha en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna Juventus om Giraudo inte finns kvar i klubben.

Nu nämns Inter som ny klubbadress för Juve-tränaren. Skulle Capello lämna Turin-klubben spär det ytterligare på spekulationerna om att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg bort.

– Helt klart blir ”Ibras” situation i Juventus än mer osäker om Capello väljer att flytta därifrån, säger en källa.

Beslutet att styrelsen avgår kom inte direkt oväntat.

Den senaste veckan har kantats av misstankar om uppgjorda matcher, tveksamheter i bokföringen och försök att styra val av domare till Juventus matcher.

”Tar det på allvar”

– Det här visar att man tar situationen på väldigt stort allvar. Så här skakat har Juventus aldrig varit tidigare, säger Thomas Nordahl.

Ett uttalande som får stöd av Sportbladets källor nere i Italien som talar om en klubb i djupare kris än någonsin tidigare.

Enligt samma källor har John Elkann, dotterson till den store Gianni Agnelli, fått uppdraget av familjen Agnelli att hitta nya personer till styrelsen som kan jobba åt klubben i framtiden.

Hans Abrahamsson

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN