Man omkom i tågkrock – bil släpades 300 meter

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
En man har omkommit sedan ett tåg kört på en bil. Arkivbild.

En man i 35-årsåldern har omkommit i en kollision mellan en bil och ett tåg. Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång i Kinda kommun i Östergötland.

Larmet om olyckan på sträckan Rimforsa–Kisa kom vid niotiden i morse. Den första utredningen på plats tyder på att bilen körts på vid den obevakade övergången, och att den sedan släpats med tåget cirka 300 meter.

Efter klockan elva meddelade polisen att den man i 35-årsåldern som färdades i bilen omkom i olyckan. Hans anhöriga får nu stöd av ett kristeam, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död, och den påkörda bilen har tagits i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

– Det är rutin att man inleder en förundersökning vid dödsolyckor. Bilen har även tagits i beslag så att vi kan utreda att det inte var något fel på den, till exempel på bromsarna, säger Thomas Agnevik vid Östergötlandspolisen till Aftonbladet.

Olyckan påverkar tågtrafiken på den aktuella sträckan. Trafikverket beräknar att trafiken inte kommer att kunna gå enligt tidtabell förrän söndag morgon. De inställda tågen ersätts med buss "i begränsad omfattning" skriver myndigheten.