Tiotal baracker i brand – tryckkärl exploderade

avAnna Hansson

Det brann på ett industriområde i Göteborg under söndagen. Ett 20-tal brandmän bekämpade elden som spred sig till en länga med tio baracker.

Räddningstjänsten hörde smällar från tryckkärl och hade under insatsen kontakt med bombskyddet.

Branden bröt ut på Oljevägen i Göteborg på söndag eftermiddag. Ett komplex med ett tiotal baracker på ett industriområde fattade eld.

Styrkor från Torslanda, Lundby, Kortedala och Frölunda kallades till platsen och ett 20-tal brandmän arbetade med att släcka branden.

Samverkade med bombskyddet

Räddningstjänsten hörde flera smällar på platsen och arbetade med försiktighet.

– Det är någon form av tryckkärl som har smällt men vad det är kan jag inte säga än, säger Lars Larsson, LC-ledare vid räddningstjänsten i Göteborg.

Det fanns till en början uppgifter om att det fanns gasolflaskor i närheten av branden och räddningsledaren begärde biträde av nationella bombskyddet.

– De har haft samverkan som slutat i att bombskyddet inte behövde åka fram. Det verkar inte vara någon akut explosionsrisk nu, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Räddade grävmaskiner

De brinnande barackerna hänger ihop och elden spred sig från den ena till den andra. Räddningsinsatsen pågick fram till 20-tiden på söndagskvällen och ungefär hälften av byggnaderna och en del grävmaskiner räddades från elden av räddningstjänsten.

Ingen person ska befunnit sig på området när elden startade och ingen har heller skadats, enligt SOS.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Bränder