Avslöjar: ”Challe” Berglund säger upp sig från Radiosporten

avDaniel Sörensen

Foto: BILDBYRÅN
”Challe” Berglund.

Charles ”Challe” Berglund, 53, är en av Sveriges mest kända hockeyexperter.

Nu kan Sportbladet avslöja att han har sagt upp sig från sitt jobb på Radiosporten för att i stället börja arbeta för ATG.

Han är en perfekt profil för ATG med sin bakgrund inom trav och ishockey”, skriver Kanal 75:s vd Per Tellander i ett sms till Sportbladet.

Han har en gedigen karriär både som framgångsrik spelare och tränare bakom sig.

Charles Berglund är mest förknippad med klubben Djurgårdens IF, där han vann fem SM-guld som spelare. Han har även figurerat som huvudtränare och sportchef i Dif.

Sedan den aktiva karriären tagit slut har Berglund synts och hörts som expert både i tv och på radio. För tillfället jobbar han som hockeyexpert på Radiosporten – men enligt säkra källor till Sportbladet har ”Challe” sagt upp sig.

Jobbar under JVM

Radiosportens chef Markus Boger bekräftar uppgifterna.

Challe och Radiosporten har trivts väldigt bra med varandra under åren tillsammans, vi önskar honom bara lycka till efter hans sista insatser under JVM”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Ger sig in på nya marknader

Berglunds nya arbetsgivare kommenterar också uppgifterna, och säger att han ansluter under en period då ATG verkligen hårdsatsar på att bredda sig.

Ja, han ska jobba för ATG under 2019. ATG kommer i och med den nya spelregleringen att kunna erbjuda spel på andra sporter än hästsport. Challe är därför en perfekt profil för ATG med sin bakgrund inom trav och ishockey”, skriver Per Tellander, vd för ATG:s mediabolag Kanal 75.

Den nya spellagen som Tellander refererar till träder i kraft den 1 januari 2019 och den innebär att ATG:s monopol på hästspel i Sverige försvinner. Bolaget har därför gett sig in på nya marknader och kan från och med årsskiftet även erbjuda sport- och casinospel.

De fick sin licens i slutet av november.

ARTIKELN HANDLAR OM