Perrelli ska fiska röster åt Benjamin Ingrosso

Svenska Eurovision-vinnaren ersätter mamma Pernilla på plats i Lissabon till finalen

avTorbjörn Ek

Publicerad:

LISSABON. En Eurovision-vinnare ska ge Benjamin Ingrosso hjälp på traven.

När mamma Pernilla åker hem kommer i stället Charlotte Perrelli till Lissabon för att heja på Sverige i finalen.

– Det är jättekul att hon kommer, säger Benjamin.

Mamma Pernilla Wahlgren, 50, måste åka hem efter Sveriges semifinal på torsdag nästa veckan.

I stället kommer Benjamin Ingrosso, 20, få hjälp att fiska sista minuten-röster från en tidigare svensk vinnare av Eurovision song contest.

Charlotte Perrelli, 43, har bestämt sig för att resa till Lissabon och heja fram Sverige i finalen.

– Hon är ju mamma till mina kusiner så det känns jätteroligt. Hon ringde och sa att hon ville komma och undrade om det var okej. Jag tycker att det är jättekul att kusinerna och faster kommer, säger Benjamin Ingrosso.

1 av 5 | Foto: Thomas Hanses
Benjamin under repetitionerna i Lissabon.

Inga råd från faster

Charlotte Perrelli reser till Portugal i slutet av nästa vecka för att kunna se Eurovision-finalen på plats.

– Jag tänkte inte ens på att hon ju vunnit Eurovision och kunde det här, men sen slog det mig. Det känns jättebra. Jag tror att hon ska göra nån presskonferens också här för alla fansens skull, säger Benjamin.

Har hon gett dig något Eurovision-råd?

– Nej, inga råd. Inte nåt mer än vad de flesta säger, att jag ska se till att njuta och ha kul när jag är här. Att visst handlar det om tre minuter på scenen, men också att det är en jättebra erfarenhet och rolig grej att få uppleva att vara här.

Sveriges delegationschef Karin Gunnarsson bekräftar att Charlotte Perrelli kommer till Lissabon för att heja på Benjamin Ingrosso.

– Ja, hon hörde av sig och ville komma ner på grund av släktskapet, det är kul att han har en stor släkt som alla kan den här tävlingen, säger hon.

Kan ge Benjamin fördelar

Är det något som Benjamin kan dra nytta av när det gäller röster, tror du?

– Ja, absolut. Det märkte vi bara det blev klart att Sanna Nielsen skulle kommentera tävlingen, då fick vi direkt förfrågningar angående henne. För Charlotte är det här en privat resa, hon åker hit på semester och är inte här för att jobba. Men hon är här för att heja på Benjamin och kommer vara här och se finalen, säger Karin Gunnarsson.

Charlotte Perrellis manager Joakim Jordansson bekräftar att Perrelli kommer se till att träffa pressen tillsammans med Benjamin.

– Det är mer en privat resa för att stötta Benjamin, han är ju kusin med barnen. Så det är inget större framträdande planerat, men hon kommer göra nån pressgrej tillsammans med Benjamin på fredagen i alla fall. Det är ju tio år sedan hon var i Belgrad och tävlade med ”Hero” så vi passar på att släppa två nya versioner av den låten nu också, säger han.

”Hero”-jubileet firas med två nya versioner, en akustisk och en symfoni-version som släpps till streaming- och nedladdningstjänster under fredagen.

Det senaste och hetaste om Eurovision song contest i Tobbe Eks blogg!

Publicerad: