Sveriges hopp i DTM är ute efter sin tredje mästartitel

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Motorlistan 29/4

Foto: sthlmbild.se
Mattias Ekström vill ha revansch.

1) Mattias Ekström

Nybliven pappa, en handled om är läkt och en rejäl revanschlusta. Sveriges hopp i DTM är ute efter sin tredje mästartitel.

2) Jorge Lorenzo

Har aldrig fått stryk i Estoril under sin tid i MotoGP. han vann sin första seger där, nu kommer Yamaha med en ny motor och han kan ta sin fjärde seger - i rad.

Viasat Motor, lördag kl 14.45, söndag kl 13.30

3) Felix Rosenqvist

Det gäller att ha koll på framtidshoppen. Felix stod på pallen under den första tävlingshelgen i F3 EuroSeries, nu väntar den andra på Hockenheim för Felix och Jimmy Eriksson.

4) Timmy Hansen

Nästa framtidsman kör på Spa. Han fyra i premiären av Formel Renault Eurocup, i helgen gjorde han debut i rallycross och nu är det dags för formelbil igen.

Eurosport 2, lördag kl 14.30, Eurosport HD, söndag kl 12.45

5) Sebastian Vettel

Tysken gör som Kimi Räikkönen och köper en perfekt MC, det handlar om en ”Custom-Bike” av Marcuz Walz - värd runt 700 000 kronor.

6) Jason Crump

Han laddar för att ta tillbaka VM-titeln och tillsammans med de andra killarna i Vetlanda vill  han försvara SM-titeln. VM-premiär i morgon och elitseriepremiär på tisdag - nu är det vår!

Visat Motor, lördag kl 19.00

Canal + Sport 1, tisdag kl 19.00

7) Michael Schumacher

Har ett treårskontrakt med Mercedes och meddelar att han inte kommer att bryta det - även om fjolåret var tung och årets säsong inte heller startat som han önskat.

8) Tony Fernandes

Team Lotus stallchef har köpt den brittiska sportbiltillverkaren Carterham. Han är inblandad i en rättslig tvist om namnet Lotus, men han tänker inte byta namn på sitt F1-team.

9) Alvaro Bautista

Han kraschade och bröt lårbenet i samband med premiären av motoGP i mars, men nu är han frisk. Han klarade läkarundersökningen i går och ska starta i helgen.

10) Osamu Masuko

De flesta skrattar åt FIAs förslag att göra en konkurrerande F1-serie för elbilar, men det gör inte Mitsubishs president. Han tycker att det är en strålande idé.

■ ■ ■

Motorstopp:

Richard Göransson

STCC-mästaren kraschade under premiären och skadade ryggen. Orsaken till olyckan var att det bakre bromsbelägget föll av, bilen tappade i bromskraft och frambromsarna låste sig.

– Det här är ett misstag av teamet som vi tar på oss fullt ut och beklagar djupt, säger stallchefen Dick Jönsson Wigroth

ARTIKELN HANDLAR OM