’Vi klarade inte av att hålla kvar dem’

avDavid Tanentsapf

Vicepresidenten: Trodde aldrig de skulle vara så många

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic presentation på Camp Nou slutade i kaos när fansen stormade planen.

Enligt Barcelonas vicepresident Rafael Yuste var klubben inte beredd på det massiva intresset för den svenska superstjärnan.

– Vi klarade inte av att hålla kvar fansen, vi trodde aldrig att de skulle vara så många och så exalterade, säger Yuste i en exklusiv intervju med Sportbladet.

Foto: Emelie Hultberg
Rafael Yuste vid Camp Nous presidentloge.

Sportbladet träffade Rafael Yuste vid Camp Nous presidentloge bara minuter efter kaoset på planen och klubbens andreman var märkbart stressad när han talade i sin mobiltelefon. Ändå tog han sig tid att ställa upp på en intervju.

Fler än väntat

– Det är inte bra, det är det inte. Det är galet att det blir såhär. Vi klarade inte av att hålla kvar fansen på läktarna, vi trodde aldrig att de skulle vara så många och så exalterade. Så här mycket folk har vi aldrig haft på någon presentation tidigare. Ronaldinho, Henry, ingen, säger han.

Varför tror du att intresset är så stort för Zlatan?

– Han är en stor spelare, en exceptionell spelare och det är den största värvningen i klubbens historia. Sen tror jag att det spelar in att han är svensk, fansen har ett mycket gott öga till svenska spelare efter Henrik Larssons tid i klubben. Han blev väldigt populär.

’Trevlig person’

Samtidigt är det på sätt och vis ett gott betyg, att ni lyckas ta hit en spelare som får fansen att reagera såhär...

– Det är det, vi är oerhört glada över att Zlatan Ibrahimovic har kommit hit. Jag åt middag med honom i går (läs: i söndags) och det är en fantastiskt trevlig person också. Som vicepresident i FC Barcelona är jag oerhört stolt över att ha varit med och gjort den här övergången möjlig.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga