Världens 10 värsta flygplatser

Av: Johan Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Flyg

om du vill göra som Tom Hanks

Tom Hanks försöker sova på flygplatsen i filmen ”The Terminal”. Berättelsen sägs vara inspirerad av en incident på Charles de Gaulle i Paris - världens värsta flygplats enligt sajten www.sleepinginairports.net.
Tom Hanks försöker sova på flygplatsen i filmen ”The Terminal”. Berättelsen sägs vara inspirerad av en incident på Charles de Gaulle i Paris - världens värsta flygplats enligt sajten www.sleepinginairports.net.

"Helvetet på jorden"

Flygresenärerna har sagt sitt om världens sämsta flygplatser.

Charles de Gaulle i Paris är allra värst.

Snuskiga toaletter, för mycket oljud, varmt och kvalmigt. Det är några av omdömena när världens sämsta flygplatser rankas.

The Guide to Sleeping in Airports har tittat närmare på vad som krävs för att flygplatserna ska vara bekväma om du måste sova i terminalen, exempelvis i väntan på nästa flight.

Charles de Gaulle i Paris är enligt undersökningen världens sämsta flygplats. Förutom smutsen så anses personalen vara otrevlig och restaurangerna serverar vidrig mat. Flera resenärer vittnar också om att platsen är fylld av hemlösa som luktar illa, även om en röst är mer förlåtande med orden "de hemlösa är lugna och ofarliga".

Spielberg inspirerad av flygplatsen

Steven Spielberg-filmen ”The Terminal” från 2004, där en man "fastnar" på en flygplats i nio månader, sägs vara inspirerad av en märklig histroria från just Charles de Gaulle. Iraniern Mehran Karimi Nasseri bodde på flygplatsens terminal 1 mellan åren 1988 och 2006 - 18 år på världens värsta flygplats. Det är som upplagt för ett Hollywood-drama.

Världens näst sämsta flygplats är enligt undersökningen Moskvas Sjeremetjevo. Den beskrivs som "helvetet på jorden" och resenärer vittnar om trånga utrymmen och spyor under stolarna. "Jag fick en astma-attack av all cigarettrök" berättar en resenär på www.sleepinginairports.net.

Om du vill ha en riktig god natts sömn med bra service, trevlig atmosfär och rena toaletter ska du "ta in på" Singapores flygplats Changi. Den är rankad som världens bästa. "Det finns egentligen inget skäl att lämna flygplatsen" säger en resenär på The Guide to Sleeping in Airports webbsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN