”God chans – slåss om segerchecken”

Expertens DD-tips – torsdag 7 december

Av: Martin Berg

Publicerad:
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby, torsdag 7 december.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 1–6–7–2–5–4–11–9–10–3.

Kommentar: Förutsättningarna som nu presenteras Sofia Aronssons Pompano Euphoria kan passa hästen perfekt. För hon har en bra avslutning att tillgå och kan tillräckligt för att ta hem det här. Kan inte försvara ledningen, men kan i värsta fall ta vägen via open stretch. Om det inte löser sig ­tidigare.

I ledningen lär vi få se Flashing Victory. Hon trivs på distansen, men fick stryk av tipsettan senast. Med tanke på formen är hon ändå redo för en fullträff. Kommer ge dem en match om det. Men glöm inte högkapabla ­Sunwapta Goj. Har fått byta tränare och gör nu sin första start för ­Axevallas Malin A Karlsson. Aktuell på rent kunnande och om inte annat så är det ett kuskplus nu. Så se upp.

DD-2

Rankning: 6–2–3–8–4–7–9–10–5.

Kommentar: Tror knappast att Hickothepooh reser till Göte­borg för att jaga en matlapp. Hästen kan tillräckligt för att vara med och slåss om segerchecken. Faktiskt så bra att jag går all-in på DD (men garderar på V64). Att kusken får använda körspö är knappast ett minus. Senast hästen var i Sverige var han fyra på V75 mot bra hästar, dessutom utan att vara tom i mål. Siktar på att ta sina chanser från spets. Bör ha god chans.

De som vill gardera har en del att välja på. Twilight D. är bra i ordning och har hittat både form och stil. Får därför testa vingarna (eller hovarna) mot svenskt motstånd. Senast drog Global Signature fram en så pass bra häst som Alfas da Vinci. Har kunnande för en tät­placering om det stämmer lite med löpningen nu, men är också ­rejäl och orkar göra en hel del själv. Te Quiero Grif fick ingen hjälp av spårlottningen men står på tur för utdelning. Inte alls totalt mörker trots risigt läge.

DD-systemet 3 rader

DD-1: 1–6–7.

DD-2: 6 Hickothepooh.

Vem tar spets?

DD-1: Det ser bra ut för kvicke Flashing Victory. Det värsta tänkbara motbudet invändigt är Angela Rich. Open stretch?

DD-2: För DD-förslagets skull hoppas jag att jag har rätt när Hickothepooh är min spetsfavorit. I brist på bättre bud.

! Statistikvinnarna

DD-1: Både Pompano Euphoria och Sunwapta Goj har startat elva gånger och har segerdefilerat fyra gånger.

DD-2: Det har nästan blivit seger i var fjärde start för Global Signature som har åtta vinster på 35 starter.

Publicerad: