Pojke till sjukhus efter saxattack

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polis har beordrats till en skola i Botkyrka kommun efter att en pojke misshandlats av en annan elev.

Pojken skadades då skolkamraten attackerat honom med en sax, uppger polisen.

Det var vid niotiden som polisen larmades till skolan. En pojke hade skadats efter att en elev misshandlat honom med en sax.

– De är båda underåriga, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Pojken fördes senare till sjukhus i ambulans. Polisen vill inte gå in på vad som föranledde attacken. De vill inte heller kommentera pojkens skadeläge, men uppger att han fått sticksår.

– Jag har ingen information om vilka typer av skador det är, men målsäganden är inte allvarligt skadad, säger Benita Nilsson, presstalesperson för polisen i Södertörn.

Skedde i samband med bråk

Enligt skolan ska misshandeln ha skett i samband med ett bråk mellan de två eleverna. Två lärare fanns på plats i rummet för att utreda bråket när eleven plockade fram en sax. Inga andra elever ska ha funnits på plats i rummet.

– Man hade tagit de två eleverna åt sidan. Det var först efter bråket som man upptäckte att den ena eleven hade blivit skadad, säger Kerstin Andersson, grundskolechef i Botkyrka kommun.

Skolan har kontaktat elevernas föräldrar och kommer att utreda händelsen under dagen.

– Det gör vi alltid när det sker sådana här allvarliga händelser. Vi vill utreda om det fanns något vi kunde ha gjort annorlunda. Det här är ju jättetråkigt att det händer och det händer mycket sällan. Nu fokuserar vi på att ge eleverna en så trygg miljö som möjligt.

Polisen har inlett förundersökning om grov misshandel.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN