Simon Sköld om hatet mot Camilla Läckberg

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

MMA-fightern om näthatet: ”Det är personpåhopp”

1 av 3

Camilla Läckberg orkade inte längre med de elaka kommentarerna – utan lämnade Instagram.

Nu ryter pojkvännen Simon Sköld till mot näthatet mot deckardrottningen.

– Jag har ingen respekt för de som gör det, säger han.

Förra veckan tröttnade deckardrottningen Camilla Läckberg, 39, på näthatet – och meddelade att hon tar en paus från Instagram på obestämd framtid.

– Så sjukt less på att alla ska ha åsikter om hur mycket, om vad, och om vem jag instagrammar, skrev hon.

Några dagar senare slöt pojkvännen Simon Sköld, 27 upp. På sitt Instagramkonto poserade han med en skylt med texten ”Mer nätkärlek”. 

”Sprid kärlek”

– Tidigare i veckan valde min bättre hälft att ta en paus från Instagram på grund av elaka kommentarer och personpåhopp. Sprid kärlek och glädje och använd #mernätkärlek för att göra nätet till en bättre tillvaro, löd bildtexten.

Simon har själv fått ta emot elaka kommentarer på sociala medier, men är framför allt upprörd över hatet mot sin flickvän.

– Jag har absolut fått lite näthat, men det är Camilla som har fått det största. Det är personpåhopp på att hon är allt från en dålig författare till en dålig mamma. Alla har rätt till en åsikt, men det är ingen som tvingar dem att följa henne, säger han.

Respektar dem inte

Han förstår Camilla Läckbergs beslut att ta en paus från Instagram.

– Jag tycker det var bra av henne. Hon sa att hon kände att hon inte orkade mer. Och det ska ju vara roligt, det ska inte vara en ångest att öppna Instagram.

Nu hoppas han att de negativa kommentarerna i sociala medierna successivt kommer att minska.

– Jag hoppas verkligen att det vänder och att det blir färre som sätter sig och skriver anonymt bakom en datorskärm. Jag har ingen respekt för de som gör det, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN