Festligaste prinskorven i jul

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio bästa tricken

Foto: Coop

Fixa bästa prinskorven i jul med coop.se:s tips och trix. Här är tio-i-topp listan.

Foto: Coop

Skoja till den klassiska prinskorven. Det finns mängder av varianter. Här är de tio bästa tipsen för julbordets söta småkorvar:

1) Skär prinskorvarna i fina former. En klassiker är att göra två små snitt i änden på korven. När du sedan steker den rullar den ut sig och blir till en korvblomma.

2) Blanda olika typer av korv. Varför nöja sig med bara den klassiska prinskorven. Köp flera olika sorters kryddstark korv och skär i prinskorvsstora bitar. Stek korven tillsammans och låt gästerna överraskas. Bra tips är att ta någon stark ölkorv, kabanoss, ett isterband, någon mild grillkorv eller wienerkorv och olika utländska korvar. Även lite finare torra korvar går utmärkt bra att steka.

3) Gör korvspett på tunna stickor och ställ i vackra juliga muggar bland den andra julmaten. Udda och roligt. Blanda ut korvarna med någon köttbulle eller varför inte lite grönsaker. Ett blir speciellt uppskattat bland de yngre barnen.

4) Stek prinskorvarna i olika omgångar. I varje ny panna steker du med någon ny krydda. Gör paprikastekta prinskorvar, chayenne-korvar eller currykorv. Det är också gott att steka i olika såser som till exempel sweet and sour, thaisås eller barbecue. Lägg de olika typerna av prinskorv i olika skålar och sätt ut små söta skyltar.

5) Ställ små röda och gröna skålar med roliga dipp runt stekpannan med prinskorv. Söt senap, strak senap, senap krydad med ingeföra eller nejlika. Het chilli sås, barbecuesås och ketchup är gott till korv.

6) Baka in prinskorven i små pajer. Superenkelt – gör en liten pajdeg av vetemjöl, salt, smör och vatten. Tryck ut i små gulliga portionsformar och förgrädda. Fyll med ägg, grädde och prinskorv. Täck med ett härligt lager Ost och grädda i cirka 20 minuter.

7) Vira bacon runt några av de små korvarna. Smakerna passar bra ihop och det ser kul ut i pannan. Det är också fint att göra små knyten med flera korvar inlindade i en baconremsa. Några gröna haircovert blir fina till.

8) Görkorvspett med banan eller kiwi! Blanda udda smaker – det blir vackert och en given ”snackis” kring julbordet. Lätta upp stämmningen på en tråkig släktmiddag med ett galet julbord.

9) Gör minismå korvar i bröd. Ser jättekul ut på bordet.

10) Baka in prinskorven i smördeg och gör en supergod senapsdipp till.

Coop

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN