”Såg ut som att de firade ett SM-guld”

Savolainen svarar på Stalders utspel

Publicerad:
Uppdaterad:
Ronja Savolainen.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Ronja Savolainen.

HOCKEY

Brynässtjärnan Lara Stalder sågade Luleå efter förra helgens toppmöte.

Nu slår Luleås Ronja Savolainen tillbaka.

– Det såg ut som att de firade ett SM-guld. Men det är väl bra att de passar på att fira nu, säger backen.

Luleå föll ihop totalt i tredje perioden mot Brynäs förra helgen. Fem insläppta mål de sista tolv minuterna gjorde att 3–2-ledningen förvandlades till förlust med 4–7.

– Allt de har är deras powerplay. Jag tror att de är lite rädda, för de vet att vi har ett bra lag. Alla i vårt lag flyger bara där ute och så ska vi fortsätta, sa Brynäs Lara Stalder till SVT.

Något Luleås finska landslagsback Ronja Savolainen reagerade på i en intervju med NSD efter gårdagens träning.

– Man kan vara lite ödmjuk. Men hon vet inte vad det är, sade hon bland annat.

”Hon får se upp nästa gång”

När Sportbladet når henne under lördagsförmiddagen har hon precis avverkat ett gympass inför (!) kvällens hemmamöte med jumbon AIK.

– Det var frivillig gymträning för de som vill. Jag vill gärna köra benböj och explosiva övningar inför match, säger en märkbart revanschsugen Savolainen.

Men har Lara rätt, var ni rädda förra helgen?

– Absolut inte. Men vi spelade för jävla dåligt. Hon får se upp nästa gång, då kommer vi vara ett helt annat lag. Så får vi se vad hon kommer säga efter den matchen.

Du hade synpunkter på deras firande?

– Ja, det är klart man får fira. Men många sa att det såg ut som att de firade ett SM-guld. Men det är väl bra att de passar på att fira nu.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brynässtjärnan Lara Stalder.

Sågar egna prestationen

Den 22-årige backstjärnan ger dock Lara Stalder rätt i att Luleå inte spelade bra förra helgen, där de även tog en knapp seger mot tabellåttan Leksand (2–1).

– Vi inom laget hade ett samtal innan onsdagsträningen. Vi snackade och kom fram till att det var den sämsta helgen vi någonsin har spelat. Det får aldrig hända igen. Det är inte så Luleå Hockey ska representeras. Vi ska vara stålkvinnor och var raka motsatsen till det, säger hon bestämt.

Var det ett ”wake up call”?

– Ja, jag tror det var bra att vi fick en rejäl förlust och till och med hade svårt att vinna över Leksand. Det var inte kul, ingen njöt. Man ska njuta av att spela hockey, säger Ronja Savolainen och fortsätter:

– Nu jävlar måste vi visa vilka vi är. Vi har fått höra från folk utifrån som har undrat hur vi kan vara så dåliga när vi har så duktiga spelare. Det var det som kändes mest i mitt hjärta.

Lovar du bättring i helg?

– Ja, eller lova kan man ju alltid göra. Men jag hoppas att laget visar hjärta och gör grunderna. Då kommer varenda lag ha svårt att slå oss, säger Ronja Savolainen.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!