Testade positivt – flydde Ryssland i privatjet

Tog med sig familjen

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Sam Querrey.
Sam Querrey.

Hela tennisspelaren Sam Querreys familj testade positivt för covid-19.

Då lämnade familjen Ryssland i ett privatplan.

Nu håller de till på okänd ort, skriver tennisjournalisten Ben Rothenberg.

49-rankade Sam Querrey testade positivt inför andra rundan i ATP-turneringen i S:t Petersburg. Det gjorde även hans fru Abby och parets åtta månader gamla son Ford.

Ben Rothenberg, som skriver åt New York Times, berättar på sitt Twitterkonto att familjen instruerades att sitta i karantän i 14 dagar på hotellrummet i S:t Petersburg.

Fick ett samtal

Paret Querrey uppgavs vara villiga att stanna på hotellet. Då fick de ett samtal från ryska hälsomyndigheter som sa att en läkare skulle besöka familjen, och om de uppvisade symtom kunde de tvingas besöka sjukhus. Paret ska ha upplevt milda symtom och ville absolut inte skiljas från sin åtta månader gamla son.

Då beslutade Sam Querrey att betala för en privatjet som tog familjen ut ur landet och bort från hälsomyndigheterna. Nu befinner de sig på okänd ort som sägs vara ett ”europeiskt land i närområdet”.

Kan straffas hårt

Men Querreys agerande kan komma att straffa sig.

ATP-touren ser allvarligt på det hela. Touren menar att Querrey har brutit mot deras hälsoprotokoll och kommer att inleda en utredning. ATP ska också ha meddelat spelarna på touren att en sådan här överträdelse kan påverka tävlingen i fråga men även resterande tävlingar på touren.

The Guardian-journalisten Tumaini Carayol skriver att om Querreys regelbrott bedöms vara allvarligt och skada touren så kan han få böta 100 000 dollar och/eller bli avstängd från ATP-touren i upp till tre år.

Publicerad: