Siriusstjärnan aktuell med ny musik

Av: Joanna Górecka

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefano Vecchia har släppt sin första sololåt.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Stefano Vecchia har släppt sin första sololåt.

NYHETER

Siriusspelaren är aktuell med en ny låt – och en djärv musikvideo med influencern Josefine Olsson. Stefano Vecchias musiksatsning har i år resulterat i tre singlar. Nu senast första sologdängan, Blickarna hon ger mig, en låt om en tjej som förvrider huvudet på honom. Han hintar även om sin framtid i Sirius.
– Jag har en väldigt bra dialog med sportchef och tränare, säger fotbollsspelaren.

Det började med skönsång i omklädningsrummet i skolan. Men några tankar på musikkarriär fanns inte förrän Stefano Vecchia var skadad och rastlös förra hösten. Med pepp från systern, Daniela Vecchia, som är sångerska, och svågern, producenten Niclas Kings, började han experimentera med låtskrivandet. Det resulterade i sångerna Sulla Luna och La Cultura, som båda har gjorts i samarbete med artisten och fotbollsspelaren Kanteh. Nu är han aktuell med sin första sololåt, Blickarna hon ger mig.

– Den handlar om en tjej som är ganska svår att förstå sig på. Hon gör mig ganska galen. Både på ett positivt och negativt sätt. Hon har något som gör att jag inte kan slita mig från henne. Hon är cool och kaxig. Hon gör sin grej, och jag blir galen.

Första sololåten

Musikvideon, där man kan känna igen flera vattenhål i Uppsala, är inspelad tillsammans med influencern Josefine Olsson.

– Det har varit jättekul att samarbeta med Josefine. Hon kör på sin grej och jag kör min grej. Vi kom i kontakt via sociala medier och jag tyckte att hon skulle passa bra till denna låt. Hon är en skön person. För mig var det första gången som jag ägnade mig åt ett slags skådespeleri. Det var en ny upplevelse, säger Stefano Vecchia.

Att göra en sololåt för första gången beskriver han som en annorlunda process, jämfört med tidigare musiksamarbeten.

– Tidigare, när jag har gjort låtarna tillsammans med Kanteh, har vi jobbat med och kunnat luta oss mot varandras vibes. Nu blir det liksom ens egen vibe i fokus. Men samtidigt kan man verkligen få ut det som man själv känner och vill förmedla.

Blir ingen jullåt (förmodligen)

Stefano Vecchia berättar att han aldrig har tänkt på att syssla med musik egentligen, drömmen om sången fanns egentligen inte där från början. Men nu känns de självklart att ägna sig åt musiken så fort han inte spelar fotboll.

– När jag som skadad testade mig fram med musiken märkte att jag hade lätt för det och jag tyckte att det var väldigt rolig. Sen har jag har jag väl sjungit ganska mycket, men inte uppträtt eller så när jag var yngre. Och hittills har responsen på musiken jag släppt verkligen varit överraskande fin, det är väldig många som uppskattar musiken jag gör. Det är superkul.

Vad har du för musik på gång framöver?
– Jag har en del låtar på lager som jag tänkt att jag ska spela in, både själv och med Kanteh. Sen får man ju se lite. Det gäller att hitta rätt tidpunkt för varje låt, rätt årstid.

Blir det någon jullåt framöver, tro?
– Hahaha, nej. Men man ska aldrig säg aldrig.

Och fotbollen, hur ser du på din framtid i Sirius?
– Jag ser att jag trivs väldigt bra i Sirius och jag vet inte vad som kommer ske. Men jag har en väldigt bra dialog med tränare och sportchef. Just nu spelar jag i Sirius och då är det full fokus på laget. I framtiden får vi se vad som sker.

Publicerad:

LÄS VIDARE