Efter kraschen: ”Jag såg döden komma”

Publicerad:

SPORTBLADET

I 28 sekunder var Romain Grosjean kvar i den brinnande F1-bilen efter jättekraschen i söndags.

Nu berättar han om mardrömmen.

– Jag måste nog träffa en psykolog för jag såg verkligen döden komma, säger han till TF1, enligt Autosport.

Det var bara skrot och aska kvar av Romain Grosjaeans Haas-bil efter den våldsamma kraschen i starten av Bahrains Formel 1.

Men efter 28 sekunders kamp i lågorna lyckades fransmannen på ett närmast mirakulöst sätt kliva ur bilen med bara brännskadade händer som följd.

– Jag vet inte om mirakel finns eller om man kan använda ordet, men hursomhelst så tror jag man kan säga att det inte var min tur att dö, säger Grosjaen i sin första längre intervju efter olyckan med franska TF1.

”Måste ut för mina barns skull”

Tiden i bilen kändes längre än en knapp halvminut och han hann tänka många tankar, berättar han.

– Jag såg hur hela mitt visir blev orange, jag såg lågorna på vänster sida av bilen. Jag hann tänka på en massa saker, inklusive Niki Lauda (som brännskadades svårt under en Formel 1-tävling 1976 red. anm.), och jag tänkte att det får inte ta slut så här. Jag kan inte lämna Formel 1 så här.

– Sen tänkte jag att jag måste ut för mina barns skull. Jag satte mina händer i elden så jag kunde verkligen känna hur hela chassit brann.

”Som en återfödelse”

Han har sett kraschen efteråt och beskriver den som den ”värsta han har sett i hela sitt liv”. På ett sätt börjar livet om, säger han. Men samtidigt vill han tillbaka i Formel 1-bilen, helst redan till Abu Dhabis GP 13 december.

– Det känns som en återfödelse. Att ta sig ur de där eldsflammorna kommer var en del av mitt liv för alltid, säger Romain Grosjean till TF1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: