Kvinna räddad ur skorsten – hade fastnat

avAnna-Cajsa Torkelsson, Christoffer Nilsson

Räddningstjänsten larmades om en kvinna som satt fast i en skorsten i Södertälje.

Kvinnan hade fastnat flera meter ner i en skorsten.

– Det var min sambo som hörde henne först. Sedan hörde jag också ropen på hjälp. Jag svarade ”vi hör dig, vi ska hjälpa dig”, säger Catherine Muhrbeck som bor i fastigheten intill.

1 av 7 | Foto: P-O Sännås
Räddningstjänsten larmades om en kvinna som satt fast i en skorsten i Södertälje.

Larmet om en kvinna som satt fast i en skorsten i en fastighet i Södertälje inkom vid 11.30-tiden, då en kvinna hördes ropa på hjälp.

Catherine Muhrbeck och hennes sambo har sin balkong i höjd med skorstenen där kvinnan satt fast – och hörde hennes förtvivlade rop. För att lokalisera exakt var kvinnan satt fast gick Catherine Muhrbeck ner till andra våningen.

– Vi hörde henne genom den öppna spisen och hade kontakt med henne därigenom. Hon sa att hon hade ont, att hon satt fast och att hon var rädd. Jag frågade hur hon hade kommit dit men det visste hon inte. Hon var väldigt skärrad.

Räddningstjänsten var snabbt framme vid platsen.

Vid 12.30-tiden uppgav Södertörns räddningscentral att kvinnan hade räddats ur skorstenen.

Hon var vaken och talbar och omhändertogs av sjukvårdspersonal. Räddningstjänsten hade inga uppgifter om eventuella skador.

Strax före klockan 13 hade kvinnan förts till sjukhus med okända skador, uppger polisen.

Det var till en början oklart hur kvinnan ska ha fastnat i skorstenen. Polisen upprättar inledningsvis en anmälan om olaga intrång.

Polispatruller beordrades till fastigheten för att biträda räddningstjänsten och även kontrollera varför kvinnan befann sig på platsen.

Enligt räddningstjänstens första uppgifter satt kvinnan fast runt fem meter ner i skorstenen.

ARTIKELN HANDLAR OM