”Nästan omöjligt för honom att spela kvar”

avMartin Tolén

Foto: Luis Vieira / TT / NTB Scanpix

Patrice Evra sparkade en Marseille-supporter i huvudet.

Nu riskerar 36-åringen att få sparken.

”Det är oacceptabelt – Evra kommer att straffas hårt”, skriver L’Equipe.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Det var inför gårdagens Europa League-möte mellan portugisiska Guimaraes och franska Marseille som de bisarra scenerna utspelade sig.

En eller flera personer häcklade egne Marseilleförsvararen Patrice Evra, 36, så pass mycket att den förre landslagsmannen svarade med att sparka en supporter i huvudet och tilldelades ett rött kort – innan matchen ens startat.

– Patrice är en erfaren spelare. Han ska inte låta sig påverkas av förolämpningar även om det, ofattbart nog, kommer från våra egna supportrar, sa Marseilletränaren Rudi García.

Och Evras råa svar kan kosta honom en plats i Marseilletruppen, enligt franska L’Equipe.

”Det är oacceptabelt beteende och Evra kommer att straffas hårt. Evra riskerar att få sitt kontrakt uppsagt för sitt allvarliga påhopp.”

”Omöjligt att spela kvar”

Uefa har redan stängt av 36-åringen och startat en utredning mot ytterbacken som lär leda till en lång avstängning. När Eric Cantona svarade för ett liknande påhopp 1995 stängdes han av sju månader av engelska fotbollsförbundet (FA).

L’Equipe skriver att Evra riskerar att få sparken.

”Det är svårt att se att Marseilles klubbledning tolererar ett sådant beteende vilket i så fall skulle utlösa ett inbördeskrig med supportrarna”, skriver tidningen.

Även förre Marseillespelaren Jérôme Rothen fördömer Evras beteende och hävdar att 36-åringen får svårt att spela kvar i klubben.

– Det är nästan omöjligt för honom att spela kvar för Olympique de Marseille efter det här, säger Rothen till RMC.

ARTIKELN HANDLAR OM