Talar ut efter rasistskandalen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Fyra månader har gått sedan Magnus Nygren fällde rasistiska kommentarer under en utekväll.

Nu talar den förre Färjestad-kaptenen ut om händelsen i VF.

– Det hade varit oerhört korkat att sitta här och säga att jag inte bryr mig, säger 27-åringen.

Färjestads lagkapten Magnus Nygren hamnade i rejält blåsväder efter att FBK åkt ur SM-slutspelet för omkring fyra månader sedan.

Efter en avslutningsfest med laget stod Nygren i kö på en hamburgerkedja och fångades på film när han uttryckte sig rasistiskt, en händelse som fick stor spridning.

”Oerhört korkat”

I en intervju med Värmlands Folkblad talar nu 27-åringen ut om situationen som på många sätt förändrade hans liv.

– Självklart drar jag lärdomar av det. Det hade varit oerhört korkat att sitta här och säga att jag inte bryr mig – att jag inte fortfarande tänker på det. Det är så långt ifrån mig det kan bli. En läxa för livet och ur allt det negativa kommer alltid något positivt. Alla människor gör misstag, det är hur man går vidare och vad man gör i fortsättningen som är viktigast, säger Nygren och fortsätter:

– Det var en oerhört korkad kommentar. Något jag kommer få stå till svars för en längre tid. Och det gör jag gärna. Som person tror jag på öppenhet, det inger respekt. Alla gör misstag, men det går inte att gömma sig då. Det gäller att stå upp även när det blåser – vilket jag gjort många gånger sett till mitt jobb. Men det är klart jag önskar att det aldrig hade hänt, det tog väldigt mycket energi av mig och jag mådde väldigt dåligt ett tag.

”SMS biter inte”

Magnus Nygren säger vidare att de människor som vågar sig fram till honom för att prata ansikte mot ansikte ”oftast är de som vill honom väl”. Kritikerna håller sig främst bakom skärmarna.

– Kommer någon fram, tittar mig i ögonen, och säger ”det där var helt jävla idiotiskt” så får jag respektera det – då står personen för vad den tycker. Det man får på internet eller via sms kommer aldrig bita på mig, säger Nygren.

Efter säsongen blev det klart att hockeyspelaren lämnade Färjestad för schweiziska Davos.

Magnus Nygren förnekar att klubbytet har någon koppling till händelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE