Bets blodig av havsdjur: ”Något åt på Sams ben”

avJosefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter trettio minuter i vattnet såg Sam Kanizays ben ut som tagna ur en skräckfilm.

16-åringen kunde först inte tro att hans blödande ben berodde på att han blivit biten.

– Min första instinkt var att jag måste ha klivit på en sten – men blodet var jämnt fördelat över ankeln och foten, säger han till The Age.

1 av 4 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Det var i söndags som Sam Kanizay, 16, svalkade sig i vattenbrynet på stranden i Melbourne efter att ha tränat. När han klev upp ur vattnet igen var huden täckt med blod från vaderna och nedåt. När blodflödet från de nålsticksstora hålen inte gick att stoppa tog hans pappa Jarrod med sig sonen till akuten, rapporterar bland andra The Age.

Efter turen i vattnet kände Sam att benen var avdomnade, vilket han trodde berodde på kylan eller ansträngningen från fotbollsträningen.

– Jag tänkte inte på att jag kunde blivit biten, säger han.

Sam fick antibiotika och smärtstillande på sjukhuset men läkarna har ännu inte hittat någon anledning till varför hans ben fortfarande blöder eller vad som kan ha bitit honom. En talesperson för Dandeong Hospital säger att det är för tidigt att uttala sig om vad som kan ha skett. På måndagskvällen befann sig 16-åringen fortfarande på sjukhuset.

Vittjade med rått kött

När pappan Jarrod Kanizay gick tillbaka till strandkanten hittade han någon typ av loppor i vattnet. Han vittjade med rått kött och de insekter han fångat in har undersökts av marinbiologen Genefor Walker-Smith.

Hon tror att djuren kan vara någon form av havsloppor – parasiter som livnär sig på kött. En teori är att Sam kan ha haft ett sår som parasiterna drogs till, eller att de festade på någon död fisk i närheten. Trots såren som Sam fått på sina ben menar hon att det inte finns någon orsak att drabbas av panik.

– Det här är ganska ovanligt, han var troligen bara på fel plats vid fel tillfälle, säger Walker-Smith till The Age.

Efter händelsen har en lokal fotbollsklubb avrått sina spelare från att bada i viken skriver tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM