Rissveds stoppas från VM – efter bråk om märken

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Lundahl/TT

Hon vann OS-guld förra sommaren.

Men nu stoppas Jenny Rissveds, tillsammans med Ida Jansson och Alexandra Engen, från VM – på grund av ett avtalsbråk.

– Det är förskräckligt tråkigt, säger förbundskaptenen Annie Söderberg till dt.se.

Jenny Rissveds blev hjälte med hela svenska folket när hon cyklade hem OS-guldet i mountainbike i Rio de Janeiro förra sommaren.

Men den Falun-födda stjärnan har haft en tuff tid efter OS-guldet. Rissveds stängde bland annat ner sin blogg efter att ha fått utstå sexistiska kommentarer, har också mått psykiskt dåligt under perioder och drabbades i våras av två dödsfall inom familjen.

Nu kommer nästa bakslag.

Rissved stoppas, tillsammans med Ida Jansson och Alexandra Engen, från VM – på grund av en avtalskonflikt.

”Är ingen rolig sits”

Bråket, som dt.se avslöjar, handlar om att förbundet kräver att åkarna ska tävla i särskilda märken för glasögon och hjälm, samtidigt som trion har personliga kontrakt med andra märken.

– Det är förskräckligt tråkigt. Jag tycker det är jättesynd. Det enda ärliga som går att säga är att det är oerhört tråkigt. Det har inte gått att lösa på annat vis, säger förbundskaptenen Annie Söderberg till tidningen.

– Det är otroligt tråkigt att vi har en sådan här diskussion över huvud taget eftersom det drabbar åkarna. Det gör också att jag inte kan få de starkaste åkarna med mig till VM. Det är ingen rolig sits, men det är värst för åkarna, fortsätter hon.

MTB-VM pågår i Australien mellan 5-10 september.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM