Sågade sitt eget lag: ”Ger dem chanser”

avMattias Friberg

ÄNGELHOLM. Han gjorde kvitteringsmålet som fullbordade Malmös galna upphämtning i det galna dramat. Men efteråt sågade Robin Alvarez mest lagets insats.

– Vi ger dem öppna chanser. Vi går bort oss och gör misstag man inte får göra, säger han efter derbyförlusten borta mot Rögle.

Det var 2.09 kvar av tredje perioden när Robin Alvarez rakade in 7–7 på en retur och Malmö hade ättit upp Rögles ledningar i den tredje perioden. Men Redhawks fick inte vinna Skånederbyt. I stället avgjorde Craig Schira för Rögle i förlängningen.

Bitter efter matchen

I korridoren utanför Malmös omklädningsrum efter matchen är Robin Alvarez besviken och kritisk till hur det egna laget uppträdde.

– Var ska man börja? Vi släpper in åtta mål. Det är inte bra milt sagt. Vi ger dem öppna chanser. Det är öppna mål. Sex-sju av målen är klapp-klapp-spel där de spelar bort oss för att de har övertaget på oss. Vi går bort oss och gör för många misstag som man inte får göra, säger Alvarez.

Kom tillbaka starkt hela tiden

Ändå hittade Malmö en väg tillbaka i matchen. Tre gånger reducerade bortalaget blixtsnabbt när Rögle utökat sin ledning. 

– Det vi visste var att Rögle inte hade vunnit nån match. Vi trodde på det hela vägen inför tredje. Vi låg under med två puckar och får vi in nåt mål så kommer de att hålla i klubban mycket hårdare. Det är ju så när man inte har haft flyt och inte vunnit på länge. Det vet man själv. Det var det som fick oss att tro på det. Det vi gjorde bra var att vi inte gav upp.

Har du en förklaring till varför ni gav Rögle så mycket chanser?

– Man får välja sina lägen. Det är ofokusering och ödmjukhet. Vi var inte tillräckligt ödmjuka och kom fel i tajmningen. Vi var slarviga. Jag kan stå här och nämna hur mycket som helst och det gäller oss allihop.

ARTIKELN HANDLAR OM