Ellen Bergström tvingas avbryta intervju efter ”Let’s dance”

Ellen Bergström fick ledas ut efter ”Let’s dance”

avAndreas Hansson

Hon lyckades genomföra ”Let’s dance” trots sjukdomen.

Men efter direktsändningen kollapsade Ellen Bergström – mitt under Aftonbladets intervju.

– Förlåt, jag orkar inte mer, sa hon.

Direktsändningen av veckans ”Let’s dance” blev ett stålbad för Ellen Bergström, 27. Under torsdagen gick hon och Stina Wollter, 52, ut och åt ostron, på fredagsmorgonen var Ellen Bergström helt orkeslös.

– Jag vet inte vad det beror på men jag mådde illa i morse. Jag har haft feber, och ont i lederna. Doktorn har inte tagit prover men sagt att man kan få sådana symptom om man ätit ostron, säger Ellen Bergström.

Ellen Bergström var påtagligt medtagen under hela sändningen, något som flera gånger kommenterades av programledaren Tilde de Paula Eby. Bakom kulisserna fans hela tiden stöd om hon inte skulle orka stå framför kamerorna. Vårdpersonal höll henne under ständig uppsikt.

”Var helt likblek”

Ellen Bergström var själv fast besluten om att genomföra tävlingen som planerat, men danspartnern Jonathan Näslund var rädd att hon inte skulle kunna vara med.

– När vi träffades i morse var du helt likblek, sedan låg du i logen och orkade inte ens prata. Då blev jag jätteorolig och tänkte ”okej, vi får se vad som händer”, säger han.

Under dagen undersöktes hon av läkare.

– Efter genrepet orkade du inte gå ut och stå på trappan här, då kom sjukvårdarna och kollade hur du mådde. Du var jätterisig. Men du hittade ett slags andra andning, säger Jonathan Näslund.

Tvingas bryta intervjun

Hon lyckades genomföra sändningen, men behövde inför resultatshowen hjälp att resa sig upp.

– Jag fick kramp i benen eftersom jag är uttorkad och har legat still hela dagen, när jag ska ställa mig upp känner jag mig som en gammal påskkärring, säger hon.

Efter sändningen var hon orkeslös, under presskonferensen tvingades hon sätta sig ner och kom av sig flera gånger innan hon sedan tvingades avbryta intervjun med Aftonbladet helt.

– Förlåt, jag orkar inte mer. Jag svettas, sa hon och försökte resa sig.

Dansaren Jonathan Näslund hjälpte henne upp, och ledde henne sedan bakom kulisserna. Hon ska sedan direkt ha lämnat Stockholm och åkt till Vingåker med sin familj.

Stina Wollter hade också problem efter ostronmiddagen, även om hon hade mer ork i kroppen.

– Jag vill inte ge detaljer om mina toalettbesök men jag var jävligt rädd när jag bytte klänning. Men jag klarade det, gratulera min ringmuskel och inget annat, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM