Ishizakis och Elfsborgs ilska: ”Solklart rött”

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

BORÅS. Marokhy Ndione hade två frilägen.

På det ena fick han frispark mot sig. På det andra fick han ingen frispark.

Två situationer som irriterade Elfsborgsspelarna efter 0–1-förlusten mot Djurgården.

– Det skulle varit rött kort, säger Stefan Ishizaki om den andra av situationerna.

Minns ni det senaste mötet dessa lag emellan i våras på Tele2 arena?

Det gör ni nog.

Även om det inte blev riktigt lika kaotiskt som då så fanns det en hel del omdiskuterade situationer även i ”returmötet” mellan Elfsborg och Djurgården i allsvenskan.

Och en situation irriterade både djurgårdare och Elfsborgare.

Det var med knappa kvarten var av ordinarie tid, vid ställningen 1–0 i Djurgårdsfavör som Marokhy Ndione sprang till sig ett friläge.

Tommi Vaiho var först på bollen i straffområdet, och fick därefter en tuff smäll från Elfsborgsanfallaren. En smäll som Djurgården tyckte var ful och borde renderat i en bestraffning för 19-åringen.

”Det är solklart”

Stefan Ishizaki hade en annan syn på händelsen:

– Jag förstår inte vad man klagar på. De klagar på att vår kille kommer sent på deras keeper men det skulle varit ett rött kort direkt innan. Då hade det inte blivit den situationen, säger Elfsborgsmittfältaren och fortsätter:

– Det är solklart. Han (Jacob Une Larsson) rycker Marokhy i armen och han får inte chansen att ta friläget. Det är konstigt. Det blir inte ens frispark. Men det är inte det läget vi är just nu. Vi får inte de här grejerna med oss.

Veteranen var direkt efter situationen framme och samtalade med linjedomaren.

– Ja, jag frågade hur han inte kan se den. Och han ville inte prata med mig. Så det blev ingen diskussion.

”Det är tufft för domaren”

Den unge Marokhy Ndione var framme och sprang sig fri även i första halvlek. Då fick han dock en frispark emot sig i stället från huvuddomaren Mohammed Al-Hakim

– Domaren tycker han trycker honom (Elliot Käck) i ryggen. Men det är absolut inte frispark, säger Ishizaki, men lägger till:

– Alltså, när man är under match är man inte direkt objektiv i alla situationer och man kanske klagar någon gång för mycket på domaren. Det är tufft för domaren. Han har många spelare som springer omkring och bara grabbar och klagar på honom.

Lagkamraten Simon Olsson tyckte också att det inte var någon frispark i Ndionefriläget i första halvlek och snarare en frispark i Ndionefriläget i den andra halvleken.

– Äsch, jag vill inte lägga så mycket energi på domaren. Han gör en bra match, men i bland blir man lite arg, adderar dock Olsson.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM