Ulf fick parkeringsbot i Stockholm – för sin skrotade snöskoter

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Ihrén, 68, från Östersund har inte varit i Stockholm på 15 år.

Och aldrig med en snöskoter.

Nu har han fått parkeringsböter på 1 300 kronor för att ha parkerat sin skoter för nära ett övergångsställe i centrala Stockholm.

Nyligen damp det ner ett brev i Ulf Ihréns brevlåda strax utanför Östersund. Avsändaren var Transportstyrelsen och innehållet var en faktura på 1 300 kronor.

Anledningen: Ulfs flerfärgade snöskoter av modell ”Ski-Doo Citation 300” uppges ha varit felparkerad i Stockholm. Närmare bestämt endast 4,8 meter från ett övergångsställe på Disponentgatan på Lilla Essingen.

Ulf Ihrén, 68,  tvingas betala 1300 kronor i böter. Han anklagas för att ha felparkerat sin snöskoter i Stockholm. Skotern är dock avställd sedan 1995.
Foto: PRIVAT
Ulf Ihrén, 68, tvingas betala 1300 kronor i böter. Han anklagas för att ha felparkerat sin snöskoter i Stockholm. Skotern är dock avställd sedan 1995.

Enligt Ulf kan det här omöjligt stämma. Av åtminstone tre anledningar.

  • Skotern är avställd och skrotades 1995. Den består i dag bara av en plåthög.

  • Det var 35 år sedan Ulf var i Stockholms innerstad, minst 15 år sedan han var i Stockholmsområdet. Då åkte han ner med en Chevrolet van.

  • Han har aldrig besökt huvudstaden med snöskoter.

– Jag skulle gärna se ett foto på den felparkerade skotern. Jag har försökt komma i kontakt med Transportstyrelsen och polisen. De uppmanar mig att betala, för att inte riskera ytterligare avgifter. Det vägrar jag göra, säger Ulf Ihrén. 

Foto: W. JÅMA NAINA HELEN
Parkeringsvakt i Stockholm. Arkivbild.

”Gjort en tabbe”

Enligt Transportstyrelsen är det troligvits en parkeringsvakt som har fyllt i fel registreringsnummer när en bot har utfärdats.

– Min spontana bedömning är att parkeringsvakten har gjort en tabbe. Det skulle också kunna vara ett utlandsregistrerad fordon med samma reg-nummer. Men det ska parkeringsvakten kryssa i, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

Felparkeringsavgiften måste dock ändå betalas.

– Tyvärr måste man göra det enligt felparkeringslagen. Mitt tips är att han vänder sig till polisen och försöker få dem att skriva av det här ärendet snabbt, och då förfaller skulden direkt, säger Mikael Andersson.

Ulf tycker det är tramsigt att han ska tvingas betala.

– Det här ska ju inte få hända. De måste ju kunna stryka det här, när de ser att de har fel, säger Ulf.

– Herregud, jag har ju 63 mil till Stockholm, jag har definitivt inte åkt dit med en skoter.

Publicerad:

LÄS VIDARE