Mejla

Markus Larsson

Andra chansen blir en schlagerorgasm som aldrig tar slut

Publicerad:
Uppdaterad:

ESKILSTUNA. Det är svårt att komma ihåg vilka som tävlar i kväll.

Allt handlar ändå om Hall of Fame.

Själva tävlingen kommer, hur det än går, att hamna i skuggan.

Nu ska äntligen Hall of Fame firas. Eller Hall of Shame, beroende på vem du frågar.

Hittills har idén att kora Melodifestivalens största låtskrivare och artister passerat så snabbt att man varken har hunnit att diskutera eller bry sig om urvalet.

Frågan har snarare varit:

Var det där Abba eller en snabbrepris?

Men nu, i en stad som för evigt kommer vara förknippad med rockbandet Kent och Christer Lindarw och Snopptorp, ska bitarna falla på plats. Framför allt ska programmet ta bort gipset och skaka om sitt förutsägbara format.

Skifs och Ledin ”duellerar”

Det sker bland annat genom en serie specialframträdanden där Björn Skifs och Tomas Ledin är en av kronjuvelerna. Skifs och Tomas ska ställa sina schlagerhits mot varandra i en ”pianoduell”. Utgången mellan de två legendariska pappajeansen är högst oviss.

Men här finns också Loreen, Lill Lindfors, Måns Zelmerlöw, After Dark, Kikki Danielsson, Andreas Johnson, Siw Malmkvist, Towa Carson, Claes-Göran Hederström, Alcazar, Ann-Louise Hanson, Anna Book, med flera.

Anna Book? Tja, hon har ju alltid varit ett fascinerande frågetecken.

Ledin, Book, Skifs och Loreen är bara några av alla stjärnor som dyker upp i den maffiga mellanakten i Andra chansen.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Ledin, Book, Skifs och Loreen är bara några av alla stjärnor som dyker upp i den maffiga mellanakten i Andra chansen.

Det kunde ha slutat där, men i år är Andra chansen en gåva som aldrig slutar att ge. Utöver alla framträdanden är flera andra pristagare på plats.

Eller vad sägs om Lena Philipsson, Herreys, Linda Bengtzing, Sarah Dawn Finer, Björn Gustafsson och, inte minst, Anton Hård af Segerstad.

Det är en schlagerorgasm som aldrig tar slut.

Alla borde duscha lite kallt

Bland det allra roligaste är att några av stjärnorna, ingen nämnd och ingen glömd, ”inte är tillgängliga för intervjuer”.

Nä, så klart inte. Lysande. Man måste ju spara på rösten. Allt påminner om när skivbolagens pr-soldater en gång meddelande pressen att ”Idol”-Sebastian inte gör några intervjuer. Han hade blivit för stor för det, mellan en hockeyhall och en flygplats i Örnsköldsvik år 2007.

När Kansas City Cheifs vann Super Bowl i år svarade lagets quarterback Patrick Mahomes till och med på frågor från svenska Viasat. Och hur man än vrider och vänder på saken är Mahomes i dag en lite större stjärna i en aningen större sport än, säg, en svensk komiker som heter Björn i förnamn.

Ibland behöver nog alla inblandade duscha lite kallt och påminna sig om att de deltar i en singbacktävling i en sporthall i Eskilstuna, och inget annat.

Tävlingen då? Ja, den består av åtta bidrag som slåss om fyra startnummer i finalen.

Mycket spännande.

LÄS VIDARE

Av: Markus Larsson

Publicerad: