Bemström övertidshjälte

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Emil Bemström blev stor hjälte i Columbus i natt.

För första gången under den korta NHL-karriären avgjorde han en match i sudden death.

– Jag hade bara att dunka in pucken i praktiskt taget tom kasse, men det var förstås kul, säger den svenske rookien till Sportbladet efter 4-3-segern mot Ottawa.

Det spelades bara en match i NHL efter måndagens omtumlande deadline-rally, men uppgörelsen mellan Columbus Blue Jackets och Ottawa Senators blev dramatiskt så det räckte.

Först hade Sens – som tömde truppen på ytterligare en uppsättning tillgångar innan trejdfönstret  stängde – svårt att överhuvudtaget få ihop full lag.

Sedan bjöd de ändå upp Jackets till en yster dans, kom tillbaka från underlägen vid två tillfällen och såg till att det stod 3-3 vid full tid.

Men på övertid drog Emil Bemström slutligen ner rullgardinen för gästerna.

Foto: Jay LaPrete / TT NYHETSBYRÅN

– Det var första eller möjligen andra gången jag spelade i förlängning så det var väldigt kul, säger den 20-årige ex-djurgårdaren när vi talar med honom efteråt.

– Målet? Boone Jenner, Zach Werenski och jag drev upp pucken tillsammans och efter att Werenski skjutit studsade returen rakt ut till mig.Jag hade bara att dunka in pucken i praktiskt taget tom kasse. Det kändes bra, absolut.

”Förlorade sju raka”

Med segern återerövrade Columbus sista wild card-platsen i östra tabellen från Carolina och förefaller nu redo att haka på i racet i under sista grundseriemånaden.

– Vi har haft det lite tungt på slutet och förlorade sju raka innan kvällens match, men vi plockade ändå några OT-poäng här och där och jag tycker det känns rätt bra inför fortsättningen, säger Emil.

Gustav Nyquist och Kevin Stenlund assisterade till varsitt mål – och i Ottawas kasse stoppade Marcus Högberg 41 skott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!