Supertalangen klar för Zahuis lag: ”Jättekul!”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Sabrina Ionescu blir lagkamrat med Amanda Zahui.
Foto: TT / BILDBYRÅN
Sabrina Ionescu blir lagkamrat med Amanda Zahui.

Sabrina Ionescu väntas bli nästa stora basketstjärna. 

Amanda Zahui ser fram emot att spela med sina nya lagkamrat i WNBA.

– Jag är fett hyped, säger svenskan.

New York Liberty valde inte helt oväntat Sabrina Ionescu som förstaval i fredagens WNBA-draft. Den 22-åriga pointguarden har slagit alla tiders rekord, både på herr- och damsidan, i collegeligan NCAA med över 2 000 poäng, 1 000 returer och 1 000 assist.

Ionescu blir nu lagkamrat med Amanda Zahui som är redo för sin sjätte säsong i WNBA. 

– Det ska bli jättekul att se hur hon kommer att spela och ta sin roll från college till NBA. Vi draftade många forwards och guards så det kommer att bli ett helt nytt spel i New York med mindre spelare med massa springa och skjuta. Det ser jag fram emot, säger Zahui. 

Hur tror du att hon kommer att klara övergången till WNBA?

– Steget är fett stort. Det är helt nytt game, men jag tror att hon kommer att klara det galant. Hon har levt med hypen hela hennes collegekarriär och hon har massa support från NBA-spelare som Stephen Curry så hon vet vad som krävs. 

”Är jättekonstigt”

Zahui skulle egentligen ha varit på plats i USA för att förbereda sig för säsongen som skulle dra igång 15 maj. Men på grund av coronaviruset är ligan dock uppskjuten på obestämd tid. 

– Det är jättekonstigt. Jag har aldrig varit hemma så mycket som den här säsongen. Man går bara och väntar och hoppas, men ingen vet ju något egentligen. Så nu sitter jag hemma på vardagsrumsgolvet och kollar på ”Survivor”, säger hon med ett skratt. 

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Amanda Zahui.

Någon basketträning blir det inte trots att Sverige har betydligt lättare restriktioner än till exempel USA.

– Mamma är i riskzonen så det känns inte safe att gå ut och träffa människor. Jag kör ”intensity workout” där någon står och säger vad man ska göra. De är jättehemska. Verkligen svåra. Sedan är jag ute och springer mycket och känner ändå att jag har blivit ganska stark. 

Tror du att det blir en säsong? 

– Jag vet inte om det kommer bli i sommar, kanske sensommar eller närmare hösten. Vilket kommer bli konstigt eftersom folk hoppas på att kunna spela runt om Europa eller världen. 

Zahui har ett år kvar på kontraktet med Liberty. Vad som händer om säsongen ställs in helt vet hon inte. 

– Jag har tänkt att vi kommer spela. Men det är en jättebra fråga, jag får kanske ta upp det min agent. Jag vill bara att säsongen ska börja. Jag gör allt efter rutin och nu har det varit helt kaos.

Publicerad:

LÄS VIDARE