Fiskpaj recept
Foto: Eva Hildén
Fiskpaj recept

Fiskpaj – pubfavoriten från England

4,2 (5 röster)

Engelsk fiskpaj – en klasssisk pubrätt som är härligt krämig och god med det gratinerade potatismoset. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Engelsk fiskpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 8 potatisar , av mjölig sort
  • salt
  • 1 dl mjölk, varm
  • 2 msk smör
  • 4 msk cheddarost, riven
  • Fyllning

  • 500 g torskfile
  • 5 dl mjölk
  • 1 buljongtärning, fisk
  • 2 palsternackor, eller morötter
  • 1 knippe salladslök
  • 50 g smör, + till formen
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 dl gröna ärter, frysta
  • 1 dl färsk dill, hackad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN