Lisa Carlsson om succékarriären: ”SM-guldet var sjukt”

Av: Martin Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lisa Carlsson, 21, spås en lysande framtid i innebandyvärlden.

Hon har vunnit allt hon ställt upp i under de senaste åren.

– Vi såg till att ta hem skiten, säger Lisa Carlsson om det senaste guldet.

I helgen väntar Finnkampen för Lisa Carlsson och resten av Sveriges landslag.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
I helgen väntar Finnkampen för Lisa Carlsson och resten av Sveriges landslag.

På lördag spelar det svenska damlandslaget i innebandy match mot Finland när Finnkampen ska avgöras. Matchen spelas i Uppsala, där även VM kommer gå av stapeln 2021.

I den svenska truppen finns stjärnskottet Lisa Carlsson, 21, på backsidan. Hon spelar till vardags i de regerande mästarna Täby FC IBK. De senaste ett och ett halvt året har hon vunnit i stort sett allt hon ställt upp i. Guld i U19-VM, SM-guld, VM-guld och Champions Cup-guld. Nu väntas hon bli en tongivande spelare i landslaget.

– Det har varit jättekul att få uppleva sådana framgångar eftersom det är inget man kan ta för givet. Så det är klart att det är kul att få vinna så mycket på så kort tid, säger Carlsson.

”SM-guldet sticker ut”

Av alla dessa framgångar har Carlsson svårt att välja ut en som sticker ut. U19-VM var hennes första mästerskap och speciellt på det sättet. VM-guldet eftersom det var första seniorturneringen.

Hon landar i att SM-guldet sticker ut. Ett guld som både var hennes och klubbens första. Sättet de vann på menar hon är det som tar priset, där hela grundserien slutade med att deras två tränare slutade – och sportchefen samt herrarnas tränare fick ta över.

– SM-guldet var något utöver det vanliga. Den resan som vi gjorde var så otroligt häftig, säger hon och fortsätter.

– Vi lyckades sedan slå ut Iksu som hade dominerat länge, vilket var helt otroligt – och att sedan att vinna SM-guldet var sjukt.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Täbys spelare jublar med pokalen efter damernas SM-final i innebandy mellan KAIS Mora och Täby i Stockholm 2019.

Finalens lirare

När Täby vann Champions Cup-guld utsågs Carlsson till matchens lirare i finalen, något som hon är stolt över – men hon är väldigt tydlig med att det är lagets prestation som är viktigast.

– Alla som känner mig vet hur mycket tid jag lägger ner på träning, och då är det kul att jag kan prestera när det gäller och dessutom bli uppmärksammad. Klart att det är rolig, men det är ändå laget som vinner – inte bara jag.

Nu väntar Finnkampen med landslaget härnäst. En match som Carlsson ser fram emot, dels för att det är landskamp och dels för att många nya spelare kommer få chansen.

”Sverige siktar alltid på guld”

Precis som Finnkampen kommer innebandy-VM arrangeras i Uppsala 2021. Något som Carlsson ser som väldigt positivt, och hoppas på mycket publik som kan stötta dem.

– Vi är världsmästare så vi går för guld igen, Sverige siktar alltid på guld, säger hon och blickar framåt.

– Jag skulle vilja vinna SM-guld igen, nu när jag vunnit en gång vill jag vinna igen. Sedan har jag individuella mål också, jag vill utvecklas och bli bättre hela tiden – sedan är det klar att man vill konkurrera om individuella priser också.

Publicerad:

LÄS VIDARE