Alexander Isak klar för Real Sociedad

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är nu officiellt.

Alexander Isak har skrivit på för La Liga-klubben Real Sociedad.

– Väldigt glad att det är klart och det kändes som ett bra beslut, säger Alexander Isak.

Den svenska anfallstalangen Alexander Isaks succévår i nederländska Willem II, dit han var utlånad från tyska Borussia Dortmund, har resulterat i att han nu värvats av La Liga-laget Real Sociedad.

19-åringen har skrivit på ett kontrakt med den baskiska klubben som sträcker sig till sommaren 2024.

– Jag ser fram emot nästa säsong, jag har märkt att Real Sociedad är en klubb som utvecklar unga spelare och ger dem chansen. Jag vill tacka klubben för att ni tror på mig, säger Alexander Isak på en presskonferens efter presentationen.

Enligt olika spanska rykten har Real Sociedad betalat allt från 70 till 85 miljoner kronor för svensken. När AIK sålde Isak till Dortmund 2017 fick de omkring 85 miljoner kronor för anfallaren.

Chanserna i Bundesligaklubben blev väldigt få, men i våras lånades han ut till Willem II och gjorde där imponerande tretton mål på sexton matcher.

Fjärde svensk i Real Sociedad

Han blir nu den fjärde svensken hittills att representera Real Sociedad, tidigare blågula spelare i klubben har varit Agne Simonsson, Mattias Asper och Håkan Mild.

Isak kommer nu till ett lag som slutade nia i La liga förra säsongen, tränaren Imanol Alguacil använder sig av en 4–2–3–1-uppställning, på Isaks anfallsposition har främst brassen Willian José spelat.

– Det har alltid varit en dröm för mig att spela i Spanien och för mig är La Liga världens bästa liga, säger Isak.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM