Klingberg stor hjälte på övertid för Dallas

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. John Klingberg blev stor Stanley Cup-hjälte i natt.

Han skickade Dallas Stars till andra omgången med ett sudden death-mål i ett oerhört drama mot Nashville Predators hemma i American Airlines Center.

– Det är absolut det viktigaste målet jag gjort, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet efter 2-1-triumfen.

Övertidsrysaren i sjätte mötet mellan Dallas och Nashville – sprängfullt av pulshöjande action – hade pågått i drygt sjutton minuter när det hände.

Alexander Radulov hittade en öppen John Klingberg i vänstra tekningscirkeln med en briljant passning och den 26-årige backstjärnan från Göteborg tvekade inte.

Han drog iväg ett sylvasst skott -  och ögonblicket senare var matchen, och hela serien, avgjord.

– Jamie Benn hade ett skott i ribban strax innan och direkt efter kom de i en kontring, men vi återerövrade pucken och anföll på nytt och till fick jag passning i bra läge och skickade den i bortre, berättar den lycklige hjälten när vi når honom efteråt.

– Det är absolut det viktigaste målet jag gjort, det var otroligt  skönt att se den pucken gå in.

Ännu en divisions-etta utslagen

Särskilt som matchen fram till dess som sagt var en riktigt sprakande och dramatisk kraftmätning. 

Divisionsettan Nashville Predators gjorde sin bästa match i hela slutspelet och höll jämna steg med de formstarka Texas-stjärnorna i nästan fyra perioder.  

– Jo, man kunde känna att de spelade för att rädda sin säsong, de var desperata och gjorde en bra match, fortsätter ”Burger”.

– Men samtidigt var även vi väldigt bra igen och sett till helheten tycker jag absolut att vi förtjänar att gå vidare. Vi var det bättre laget i samtliga matcher.

”Ska ta revansch för 2016”

Nu väntar ny holmgång mot St. Louis Blues i andra omgången.

– Ja, vi ska försöka ta revansch för 2016, när vi förlorade Game 7 mot dem i andra omgången, konstaterar Klingberg.

– Men det kommer bli tufft, vi känner dem väldigt väl, precis som Nashville. De är stora och tunga och har väldigt bra sedan jul. Jag räknar med ett slags schackmatch.

Foto: Tony Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Nashville, å sin sida, får följa övriga favoriterna Tampa, Calgary, Winnipeg och Pittsburgh ut på vad som garanterat känns som ett för tidigt sommarlov.

Det betyder att tunga kvartetten Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok i formell mening är tillgänglig för Tre Kronor i VM.

Besked om de vill och/eller kan vara med lär komma de närmsta dygnen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: