Pojkar har erkänt att de orsakat storbrand

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Dagen efter storbranden i Göteborg är bara rykande ruiner kvar av idrottshallen i Slottsskogen.

Slottsskogshallen i Göteborg totalförstördes i den våldsamma branden. Nu har två pojkar i tolvårsåldern erkänt att de orsakat eldsvådan.

– Det är två unga pojkar som gjort vissa medgivanden, säger Anna Jansson, förundersökningsledare vid polisen.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand och kommer så fort det är möjligt att göra en teknisk undersökning. Redan under söndagskvällen kom dock uppgifter om att två unga pojkar befunnit sig i närheten av idrottshallen.

Enligt Göteborgs-Posten har pojkarna erkänt att de orsakade eldsvådan, vilket polisen också bekräftar.

– De har gjort vissa medgivanden till att ha tänt på i närheten av den här byggnaden. Men några ytterligare detaljer går vi inte in på, säger Anna Jansson till TT.

Ingen brottsmisstanke

Utöver den tekniska undersökningen kring den exakta brandorsaken kommer de båda pojkarna att få ytterligare frågor under utredningen längre fram. Deras ringa ålder gör dock att de inte kommer att kunna dömas för något brott i samband med branden.

– Barnen ska höras igen enligt konstens alla regler. Men de är ju under 15 så, de kommer inte att delges någon brottsmisstanke, säger Anna Jansson.

– I stället handlar polisens arbete nu om att reda ut vad som har hänt för socialtjänstens räkning i första läget.

Branden i idrottshallen bröt ut vid 18-tiden på söndagskvällen. Elden ledde till omfattande rökspridning i området, där även bland annat friidrottsarenan Slottsskogsvallen och SHL-klubben Frölundas träningsanläggning ligger, och boende och andra i området uppmanades att hålla sig inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilationer.

Rasade ihop

Eftersom det blåste en del var räddningstjänsten inledningsvis orolig för att den skulle spridas till närliggande byggnader. Hallen rasade till slut ihop omkring midnatt och branden var på morgonen under kontroll, även om eftersläckningsarbetet pågick under dagen.

– Byggnaden är ju raserad men vi är kvar med personal och kommer att vara så tills vidare, sade Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral på måndagsmorgonen.

Slottsskogshallen ägs av Göteborgs kommun och används bland annat av flera friidrottsföreningars ungdomsverksamheter och Västra Frölunda trampolinklubb.

Publicerad:

LÄS VIDARE